tisdag 16 mars 2010

Företagardebatten i Västerås Tidning

I söndagens Västerås Tidning hittar du en artikel om företagardebatten i Hallstahammar. Valfrihet, fler verksamhetsformer, utvecklad upphandling och en aktiv dialog mellan företagare och politiker är viktigt för att utveckla det lokala företagandet.

Jag tror på att småföretagande är viktigt i en kommun. Vi får precis som rubriken skriver inget nytt bruket i Hallstahammar men vi kan om vi vill få ett antal nya småföretagare. Det vill jag. Jag vet att Hallstahammar kan bättre!, precis som Marianne Avelin så bra uttryckte det i debatten.

Med 1,9 nystartade företag/ 1 000 innevånare har vi en stor utvecklingspotential.

Min kollega Jenny brinner för UF företagande något vi på gårdagens KS sammanträde också beslutade att stödja ffrån Hallstahammars kommun.

Idag pågår dessutom en entreprenörskaparsdag på Aros Congress i Västerås. "Våga vara egen" heter mässan som Ung Företagsamhet idag arrangerar. Ett bra tips om man har eftermiddagen ledig. (öppet 12-16).

3 kommentarer:

  1. UF har i många år varit till glädje och nytta och må så förbli länge framöver. Allt stöd till UF.
    PER

    SvaraRadera
  2. Nej, Anna... Det hjälper inte.

    Tidningen skriver: "Vad kan politikerna göra för att Hallstahammar ska bli en topprankad företagarkommun?"

    Fasen... det där kan ju vara för vilken småkommun som helst i Sverige.

    Du skriver: "Jag tror på att småföretagande är viktigt i en kommun."

    Nej, nej, nej.... I sak har du givetvis rätt, men det gör ingen skillnad. Så har lokalpolitiker tyckt i hela Sverige i 10-15 år... Hade man på riktigt tyckt att det var viktigt hade det inte varit en valfråga.

    UF är en bra grej, visst. Men du måste vara mer drastisk för att saker verkligen ska förändras, på riktigt.

    1. Ifrågasätta erfarna politiker. Vilka incitament finns det för väljarna att lägga sin röst på dom?

    2. Kräva att alla politiker i KF + KS registrerar sig som Enskild Firma.

    Det kommer många att inte gilla... men då kryper det fram... "Nähä... Vad är det för fel på Enskild Firma nu helt plötsligt??"

    Det finns bara EN väg att nå framgång och det är den företagsamma! :-)

    SvaraRadera
  3. Punkt ett håller jag fullständigt med om. Som politiker måste man tala om varför man vill att personer ska rösta på just mig och vad jag brinner för. Man måste också engagera sig, ta debatten och prata med väljare.

    Småföretagande är viktigt för en kommun. Vi ligger i Hallstahammar i botten i statistiken kring nystartade företag och vi har få företagare i förhållande till övriga Sverige.

    Här är möjligheterna till utveckling i Hallstahammar stora.

    Varför alla i KF+KS ska registrera egna firmor? För att få upp statistiken? För att registrera egen firma anser jag att man ska bedriva en faktisk verksamhet och det tror jag Sketteverket också gör. Tror inte att "politik" kan räknas in där som systemet är idag i alla fall.

    UF är en bra verksamhet och ska stödjas. Just det beslutade vi i måndags om på KS.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...