söndag 14 mars 2010

Igors betraktelser

Jag har träffat fantastiska människor och tagit del av en mängd givande seminerier under helgens rixmöte.

En som fastnat i huvudet är Igor Ardoris från "klass 9A". Igors klarsynta betraktelser i samband med skoldebatten var både uppfriskande och tankeväckande. Han tyckte att det i skolan är viktigt med vuxna som trivs med livet och som visar det.

Vuxna som trivs med livet har en framtidstro och det är precis det många elever behöver. "Elever lär sig av att lyckas" Stödj framgången! var andra budskap han förmedlade.

En annan sak han berörde var den pedagogiska diskussionen i skolan och hur lärare och rektorer genom pedagogiska diskussioner kan hjälpa varandra att utvecklas. "Lagandan" var ngt han ofta betonade. Uppfriskande och klarsynt! Igor lyfte skoldebatten!

1 kommentar:

 1. Det som sackar efter i skolan är respekten. Det är inte inne att visa respekt. Låt mig berätta var det osmakliga röv-modet kommer från.

  ***
  Under 80- och 90-talet var det många svarta som hamnade i klammer med rättvisan i USA. Mycket var drogrelaterat och annat icke barnvänligt. För detta fick man sitta i finkan. i den amerikanska finkan får man inte ha skärp eller skosnören.

  När dessa svarta droglangare hade suttit av sitt straff fortsatte dom med sina attribut att gå utan skosnören och utan skärp.

  Via gangster rappen har denna "röv-kultur" spridit sig till de finare svenska hemmen... Skor utan skosnören fick inte samma spridning, troligen för att svenskar inte är fullt så "gymnastikskortokiga" samt det faktum att det är rätt opraktiskt när man lirar boll på rasten...

  När jag är i skolan och ser alla dessa unga killar och tjejer med byxan på skaft ser jag det inte som något annat än en hyllning till svart Amerikansk gangsterkultur av värsta sort. Att den svenska skolan accepterar det tycker jag är helt sjukt...

  Vilka signaler ger det??

  Kanske känner man inte till bakgrunden? Då ser det väl bara korkat ut. Känner man till bakgrunden är det mer än korkat...

  Har kanske inte så mycket med politik att göra, men respekt och nutidshistoria borde få en starkare ställning i den svenska skolan.

  / jakob

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...