tisdag 9 mars 2010

Företagardebatt

Idag är det Företagardebatt i Hallstahammar. Organisationen Företagarna har bjudit in alla partier som finns representerade i kommunfullmäktige att diskutera lokala företagsfrågor. "Heta lokala frågor" - Näringsliv och företagande i Hallstahammar, är temat.

Jag hoppas också att det är just det som idag kommer att diskuteras. Småföretagen är precis som Företagarna skriver en motor inte bara i Sverige utan också i Hallstahammar. I Hallstahammar kan dock allt bli bättre. Vi har bara 1,9 nya företagare/ 1 000 innevånare och det är näst sämst av de 80 kommuner som deltar i "Kommuners kvalité i korthet".

Vi ligger också långt ner på Svenskt Närlingslivs rakning över det kommunala företagsklimatet. Plats 171 av 290 är en förbättring från 2008 (+47) men det är fortfarande inte bra.

Hallstahammar kan bättre!
Genom att införa LOV, utveckla upphandlingen och konkurrensutsätta delar av den kommunala verksamheten är jag övertygad om skulle utveckla det lokala företagandet. Vi vill dessutom förbättra dialogen med och informationen till de lokala företagarna. Företagare är viktiga och vi ska ha fler företagare i Hallstahammar - det är min inställning.

Just attityden till företagare är en framgångsfaktor (enl Svenskt Näringsliv). Vi får se om attityden idag ger framgång. Håll tummen för mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...