måndag 8 mars 2010

Valfrihet inom Barnomsorgen

Igår blev jag än mer övertygad om att valfrihet inom barnomsorgen i en kommun är otroligt viktig. Av de vi träffade som hade barnomsorg vid gårdagens dörrknackning hade en privat förskola - EKOT och en dagmamma. Vi diskuterade en hel del om varför de valt just dessa alternativ och om de var nöjda med lösningen.

Båda familjern avar väldigt nöjda med sin barnomsorg och berättade om varför de valt just det.

Valfriheten är viktig och barnomsorgspengen gör det möjligt för fler alternativ.

"Det nya beslutet om en barnomsorgspeng innebär att kommunerna också blir skyldiga att godkänna andra pedagogiska omsorgsformer i enskild regi än förskolor och fritidshem. I praktiken innebär det alltså en utökning av etableringsfriheten till att innefatta all form av förskole- och skolbarnsomsorg."

Jag skulle gärna se fler alternativ av barnomsorg i Hallstahammar. Idag finns kommunal förskola, en privat förskola och 2 st dagmammor att välja på. Det borde finnas fler alternativ speciellt idag när vi har så fullt i den kommunala förskoleverksamheten. Det är också en bransch där kvinnor dominerar - varför startar inte fler av dessa kvinnor andra alternativ?

Fler alternativa verksamhetsformer borde vara möjliga i Hallstahammar och kommunen borde marknadsföra möjligheten att starta andra alternativ, men det vill man inte. Det finns inget att läsa om detta på kommunens hemsida. Varför?
S och V vill inte ha fler alternativ. Så enkelt är det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...