måndag 22 mars 2010

Kandidatutbildningen - andra träffen

Det var en intensiv vecka förra veckan och den blir inte lugnare förrän på fredag. Fantastiskt - precis som jag vill ha det!

I torsdags hade vi andra träffen på Alliansens kandidatutbildning i Hallstahammar. Fyra tjänstemän från kommunen lärde oss mer om kommunal organisation, upphandling, ekonomi, nyckeltal och rollfördelningen mellan politiker/tjänstemän.


En otroligt lärorik kväll! Vi har duktiga tjänstemän och det känns otroligt bra att ha dem att fråga. Att Kent dessutom kom klädd i kostym och slips (mycket ovanligt enligt säker källa) samt hade kryddat sitt anförande med både det ena och det andra (ni som var där vet vad) gjorde kvällen till en succé. Dans utlovas vid lämpligt tillfälle - se det som ett vallöfte.
Nästa gång ska jag komma ihåg att boka fika också... Men tack vare handlingskraftiga män löste ju det sig också galant. Tack för hjälpen!
Nu är det upp till oss I Alliansen att ta till oss vad vi lärt oss och lägga konkreta förslag.
En minskning av den politiska organisationen (fullmäktige, nämnder) känns helt rätt. Varför ska vi ha en större organisation än vi måste? 41 ledamöter i fullmäktige räcker och de flesta nämnder skulle kunna bantas något i sin storlek.
Och att titta på nyckeltal och jämförelser mellan kommuner ger ibland en helt annan bild av verkligheten. Det ska jag göra oftare.
Vid sängen ligger nu tre olika utredningar för läsning. Igår somnade jag till kommuners kvalité i korthet. Ikväll kan det bli öppna jämförelser mellan skolor, visst är livet underbart!

2 kommentarer:

  1. Det kan ju inte vara så roligt att ha en fru som somnar till olika utredningar... Vad glad din man ska vara när valrörelsen är över...!! :-)

    Starkt jobbat!! :-)

    SvaraRadera
  2. Det är inte helt ovanligt att jag somnar med kommunala handlingar i näven. Det kommer jag att göra även efter valet, oavsett hur det går.
    Men han kommer nog att vara glad när valrörelsen är över!....fast då startar ju nästa ;-)om än något mindre intensiv det första året.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...