tisdag 2 mars 2010

Får jag LOV - ja tack!

Nu börjar Allians för Halllstahammar synas rejält. Igår var det ytterligare en debattinsändare med i VLT. Denna gång handlar det om LOV - lagen om valfrihet. Allianspartierna i Hallstahammar vill införa LOV när vi tar majoritet.

"Enkelt uttryckt ger valfrihetssystemen medborgare möjlighet att välja mellan olika leverantörer av tjänster inom vård och omsorg. Det skapar möjligheter för privata företag och organisationer att utföra tjänster som kommunen eller landstinget tidigare utfört i egen regi."

LOV skulle innebära en utveckling av valfriheten i Hallstahammar. Idag är valfriheten obefintlig och de pengar som kommunen fått för att utveckla LOV ligger orörda på kistbotten i kommunens kassa. 1,7 Mkr kommer start att behöva betalas tillbaka i stället för att undersöka möjligheterna kring ökad valfrihet. Vad är det röda styret rädda för? Utveckling? eller kanske den enskilde människans möjlighet att välja en annan utförare än den som S och V nu valt?

Allians för Hallstahammar är tydliga! Vi tror på den enskilda människan och dess fria val. När vi tar majoritet kommer LOV att införas i Hallstahammar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...