tisdag 11 maj 2010

Vilket genomslag

Vilket fantastiskt genomslag dagens VLT artiklar om stora barngrupper i förskolan gett. Bara idag har två oberoende personer hört av sig till mig för att de är intresserade av att starta alternativa verksamhetsformer inom barnomsorgen. Tänk om VLT´s ledarskribent kan infria sin rubrik - "att den uppkomna situationen kan bereda väg för de andra alternativ som Hallstahammar verkar behöva".

Många har också delat med sig av sina åsikter om förskolan genom inlägg på Facebook. Jag läser dem alla och har fått en hel del ny information, idéer och tankar. Jättekul och tack alla ni som bidragit.

Nu gäller det bara att det blir något konkret som hjälper till att minska barngruppernas storlek och det helst redan till hösten.

Tänk vad lite publicitet kan få genomslag ;-) . S och V har något att lära. Man kan inte bara vänta på att något ska ske - man får agera offensivt för att få det man vill att hända.

Det blir många intressanta möten nästa vecka.
På tisdag den 18 maj ska jag debattera förskolefrågor med Tommy Persson i Radio Västmanland. Missa inte att lyssna kl 8-8:30. Och sedan ska jag träffa en som är intresserad av att starta barnomsorgsalternativ. Det ni!

4 kommentarer:

  1. "Maj 11, 2010 - Privatisering av förskolor till underpris
    PRIVATISERING. Eftersom allt ska dra in pengar till företag nuförtiden - gymnasier, psykvård, bostäder och apotek - så ska ju även förskolorna privatiseras till varje pris. Men försäljningen av den gemensamma egendomen säljs till underpris:
    ”Sedan förra valet har 25 förskolor sålts av Stockholms stad och tagits över av personalen som startat tio förskolebolag. Stockholms stad fick långt mindre än marknadspriset menar bedömare som Ekot talat med. Hanteringen av förskolorna får nu stark kritik från politiskt håll.

    Stockholms stad fick tre miljoner kronor och bolagens årsredovisningar visar att redan under bolagens första år så gjorde de en sammanlagd vinst på 10 miljoner kronor.”
    Inte nog med att medborgarnas skattepengar betalar företagens vinster i skolorna, företagen får dessutom köpa skolorna till ett pris långt lägre än de är värda. Allt för marknaden."

    Seriöst, Anna. Jag tycker du och övriga kan ta och bara hålla käften med ert skitsnack. Ni har tydligen gett er fan på att sälja hela det här landet. Det är väl lika bra ni gör Reefat El Sayed till Statsminister direkt så slipper vi en plågsam slakt.

    Hur du kan sitta och ösa ur sida upp och sida ner med det skitsnack du sysslar med är nästan så man vill kräkas, när du sällat dig till den här regeringen av psykopater som totalt skiter i ansvar. För det är ju så, det går att snacka och peka på hur jädra dåliga alla andra är så fort det är debatt eller det ska snackas om något. Ansvar däremot, det är ett ord som ni är jävligt allergiska emot.

    Fy fan säger jag bara! Ni i alliansen är inga politiker! Ni är ju för fan brottstlingar!? Eller tycker du det där är bra?

    SvaraRadera
  2. Jag är inte ute efter att privatisera några kommunala förskolor. Jag vill ha fler förskolor och mindre barngrupper! Men du kanske tycker det är bättre med stora barngrupper och personal som går på knäna?

    För mig är det viktigaste att våra barn i Hallstahammar och vår personal som arbetar på förskolorna får en dräglig vardag. Ett sätt att lösa problematiken är att skapa fler alternativa förskolor. Det vill jag göra i Hallstahammar.

    Ett annat sätt är att inom befintlig verksamhet organisera om barngrupperna så att fler avdelningar skapas med färre barn/avdelning. Det vill jag också göra.

    Tycker du allvarligt att det alltid är kommunen eller staten som ska driva all verksamhet inom tex förskola, skola, äldreomsorg? Vad är det som säger att kommunen alltid är bäst? Om ett privat alternativ kan utföra samma tjänst, till samma kvalité och samma pris - varför ska man inte få det?

    Blanda inte ihop mig med någon annan. Jag har aldrig förordat försäljning av kommunal verksamhet till underpriser.

    Hoppas du mår bättre annars kan jag rekommendera dig att besöka en bensinmack och köpa medicin mot magkrämpor.

    SvaraRadera
  3. "Tycker du allvarligt att det alltid är kommunen eller staten som ska driva all verksamhet inom tex förskola, skola, äldreomsorg? Vad är det som säger att kommunen alltid är bäst?"

    Det ligger i kommunens/statens intresse. Det skapar en mycket nära kontroll och ekonomisk säkerhet över något av det viktigaste vi har i det här landet - barnen. De är vår framtid och garanti för att vi har en lojal arbetskraft. Misslyckas man med detta är risken (och detta finns det mycket forskning kring) att staten lägger ner runt 18 år kapital vilket sedan drar.

    Det är viktigt att komma ihåg att det är staten som är folket dessutom. Infrastruktur vilket definierar landets fundament måste vara stabila, inhemska och trygga. Det får inte vara på så vis att man säljer ut strukturer utom vår kontroll - vilket kan när som helst lägga ner och korrupt mygla. Och detta har vi många exempel på nu. Varje exempel är barn som blivit lidande - en del i mycket stor omfattning.

    Att kommunen/staten driver verksamheter som dessa, vilka är MYCKET känsliga för konkurrens och inte borde heller utsättas för sådant därtill, innebär även jobb för staten (kom ihåg att staten är folket). Som det blivit nu har den psykodynamiska omtanken för skola och omsorg smulats i småbitar av den privatisering borgarna lyckats införa.
    Detta har ni i Alliansen även lyckats med vad gäller vården och flera andra områden såsom energiförsörjning. Sverige köper idag el, när vi har massor av resurser och möjligheter att tvärtom kunnat sälja el istället.
    Men det var väl viktigare att vissa aktier för politiker gav bättre avkastning..

    Och medan du är inne på bensinmack och köpa medicin mot magkrämpor. Det är ni i Alliansen ansvariga för att det blivit mycket dyrare - och att Staten förlorat stora summor. Därför det ni gjorde med Apoteket och Apotekets styrelse kostade Staten enorma summor. Och ni gjorde det för att de vägrade att sluta arbeta utifrån Apotekets väl och bästa.

    Varför köpa dyra och preparat vilket ofta förvärrar magproblem när det i bra mer naturlig och nyttigare form av Capsicum Annuum (spanskpeppar) löser de vanligaste åkommorna.
    1 chilifrukt håller sig i månader i frysen och går även att använda till att gnugga mot tinningarna vid spänningshuvudvärk. Dessutom är det mycket billigare - speciellt om man odlar det själv.
    Verksamma ämnet heter Capsiacin och är mycket effektivt på många områden - även mot myror.
    Det är även den verksamma substansen i tårgas.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Capsaicin

    Och blandar inte ihop dig med någon annan. Men så länge du sällar dig till Alliansens led genom Folkpartiet säger du även att du instämmer i vad de gör. Och du har inte tagit avstånd eller lämnat FP i protest mot dumheterna så då blir det såhär.
    Eller menar du att du inte instämmer i Alliansens och Folkpartiets politik i övrigt? Det blir rätt märkligt om det är så det fungerar. Då kan man inte lita på någon av er alls - men det har vi redan märkt de senaste åren. Sorgligt nog.

    Och det är inte bara för dig, dig och dig det är viktigast och det ena och det andra. Det är viktigt för alla oss invånare i det här landet. Och det finns väldigt fundamentala anledningar till varför det är en självklarhet ingen behöver uttrycka. Personligen tar jag det som skitsnack när någon poängterar det som är supernovasolklart. Jag vill inte veta vad som är viktigt för "politikern", utan att den personen ägnar sin tid och energi till att faktiskt göra något för Staten och sin arbetsgivare. Betalar Staten en persons lön vill de se resultat, inte lyssna på tjafs och egotrippade önskelistor om vad den tycker är personligen viktigt.

    Det verkar ha blivit för mycket glassa av som politiker och mindre allvar av att politiker faktiskt är ett ansvarsfullt jobb. Ingen av svenska folket hade haft kvar sitt jobb om de betett sig som Alliansens Statsminister och ministrar gjort under sin regeringstid.

    SvaraRadera
  4. Kan bara konstatera att vi har helt olika syn på företagande, kommunalt/statligt ägande och vad en kommuns huvudsakliga uppgift är.

    Jag företräder Folkpartiet och står bakom deras politik.

    Tråkigt att du inte gillar Alliansens företrädare. Själv är jag övertygad om att alliansens partier och företrädare gjort ett bra jobb på riks nivå och att Folkpartiet tillsammans med de övriga Allianspartierna kan göra ett bra jobb på kommunal nivå i Hallstahammar.

    Vi får se vad majoriteten av kommunnens innevånare tycker i höstens val. Kanske vi möts i någon debatt inför det?

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...