onsdag 19 maj 2010

Ja till tidigare betyg

Igår och idag har Jan Björklund, folkpartiets partiledare lanserat ett nytt förslag om betyg från åk 6 och en ny betygsskala. Äntligen säger många och så även jag. Ett glädjande besked!

Tidigare betyg ger oss som politiker lättare att följa upp elevernas resultat och därmed kan vi på ett bättre sätt styra skolans resurser. När jag började i Barn och bildningsnämnden i Hallstahammar fick vi en redovisning av betygen i åk 8 och 9 men resultaten dessförinnan hade vi ganska dålig koll på och därmed kunde vi inte heller följa upp de insatser som gjordes. Var det något som behövdes rättas till var det ju också lite sent att starta med det i åk 8.

Nu har vår kursändring börjat mycket tack vare skolinspektionens besök och rapport häromåret. Jag tycker givetvis att det går för sakta och händer för lite - ganska vanlig känsla för mig. Men med 25% som inte klarar behörighet till gymnasiet efter en 9 årig grundskola tycker jag att det borde hända mer.

Jag är övertygad om att tidigare betyg kommer att ha betydelse för kunskapsresultaten i skolan.

Bloggar på samma ämne: Hanna P, Runo, Per A, Helene

2 kommentarer:

  1. Jag tycker man ska ha betyg redan i förskolan. Och som elever som bara springer runt och velar, kan stanna kvar i förskolan.

    SvaraRadera
  2. Där har vi lite olika syn du och jag.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...