fredag 21 maj 2010

Betyg väcker debatt

Man kan lugnt säga att tidigare betyg i skolan väcker debatt.

"Ingen spaning ingen aning" var skolinspektionens uttalande kring Hallstahammars uppföljning av skolresultaten häromåret. Nu är vi på väg mot bättre koll och tydligare uppföljning av insatser som görs i skolan men det går sakta.

Idag går så många som var fjärde - 25% av eleverna i Hallstahammars skolor ut åk 9 utan behörighet till gymnasiet. Vi kan bättre och tidigare betyg ger oss som politiker möjligheten att rikta insatserna åt rätt håll och på rätt saker.

I Hallstahammar är det nämligen inte brist på resurserna. Vi lägger mer pengar/elev på skolan än många andra kommuner. Frågan är bara vad vi får ut av den ökade satsningen. Inte är det bättre resultat i alla fall för skulle peng/resultat ha ett samband skulle våra skolresultat ligga i topp.

Jag har tidigare skrivit om boken "Den orättvisa skolan". Den är otroligt läsvärd och visar precis som Svenskt Näringsliv skriver - att resursbristen i skolan är en myt. Vi borde lära oss av de som lyckats och med kraft ta tag i problemet med de låga resultaten i vår grundskola i Hallstahammar.
Läs mer!

2 kommentarer:

 1. Bra Anna att du vågar säga det högt: Resursbrist är inte svensk skolas stora problem!
  Jag läser just nu "Den orättvisa skolan" och den ger verkligen skäl till eftertanke.
  Själv slåss jag för att vi ska bygga en Kunskapsskola i Älvkarleby kommun och det har anammats till viss del av S, men som vanligt blir det bara en tumme.
  Lycka till i Hallsta!

  SvaraRadera
 2. Detsamma i Älvkarleby. Det finns mycket att göra på skolfronten. Kram/Anna

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...