lördag 15 maj 2010

Förskolan - en utmaning

Förskolan kommer precis som VLT skriver bli en het potatis inom politiken i Hallstahammar. Kommunalrådet förordar en utbyggnad av den kommunala verksamheten och säger sig vara beredda att lägga 7 Mkr på detta det kommande året. Det ska bli intressant att se hur hon tänker sig denna finanisering och vad man tänker dra ner på i stället.

Man ska vara väl medveten om att 2011/2012 är tuffa år rent ekonomiskt för Hallstahammar. Just nu flaggar ekonomichefen för att bespparingar på 14Mkr bör göras över de två åren om målsättningen för god ekonomisk hushållning ska kunna uppnås.
Anpassningsprogrammet som genomförs 2010 är alltså bara början på besparingarna.

Alliansens företrädare, där givetvis Folkpartiet och jag är en del förordar en annan väg än att bygga fler kommunala förskolor.

Vi vill öppna upp och aktivt informera om möjligheten att starta och driva förskola i egen regi. Med fler differentierade förskolor och olika pedagogiska alternativ får vi ökad valfrihet, fler som delar på arbetsuppgiften och vi kan få lagom stora barngrupper och ge vår personal en rimlig arbetsbörda.

Vi är givetvis beredda att satsa pengar på förskolan men exakt hur vår budget för 2011 kommer att se ut är i dagsläget inte klart. Vi jobbar med den för högtryck. Vi var dock beredda att redan 2010 stasa mer på förskolan än vad S och V var.

Nu ska jag ut och njuta av vårvädret. Här i Västervik är det blå himmel, solsken och strömmingen väntar i havet. I morgon bär det av hem till Hallstahammar igen. Ha en underbar lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...