fredag 7 maj 2010

Ingen skrivkramp här inte...

En del brukar fråga mig hur jag varje dag kan komma på något att skriva om i bloggen. De har inte fattat grejjen. Det svåra är att bestämma vad jag inte ska skriva om. Det finns ju så mycket jag vill uppmärksamma.

Som idag tex:
- Alliansen leder opinionsmätningarna. Det bara måste man ju skriva om.
- Stora grupper i förskolan. Det är ju otroligt viktigt i Hallstahammar just nu och en av mina kärnfrågor. Det måste man ju skriva om.
- Att jag ska debattera Förskolan mot Tommy Persson i en radiodebatt den 18 maj. Det måste jag ju skriva om också.
- Caféträff i Kolbäck. Folkpartiet bjuder på kaffe och en liten vårpresent mellan kl. 14-16 på Café Tårtan. Det måste man ju skriva om.
- Lärarnas sommarlov blir kvar. Det måste man ju skriva om.
- Folkpartiet vässar valmanifestet. Det måste man ju skriva om.
- Bensinskatten. Som jag inte vill ska höjas. Det måste man ju skriva om.
- Företagarträffen i Hallsta som igår samlande mer än 50 deltagare. Det måste man ju skriva om.
oj och nu kom jag till Hallsta/Surasidan i VLT - Hallsta får kritik av skolinspektionen. Det bara måste jag ju skriva om.

Ingen skrivkramp här inte.... Idag blir det många inlägg...

6 kommentarer:

 1. Tips till dig!!
  1. Skriv om DINA frågor. De du brinner för.
  Igår var det om skolan på Debatt valspecial. Kolla det på SVT Play, 20-25 minuter in i programmet. Det var intressant och det var för dig!

  2. Skriv inte för dina partikollegor och skit i att länka till dom. Skriv för dina väljare och länka till dom!!

  Varför skriva till de redan omvända, och dessutom såna som i vissa fall aldrig kommer rösta på dig, typ... [din bästis! :-) ]

  3. Samma med Facebook. Det är för mycket ryggdunk med de redan frälsta. Jaga väljare och skriv till och för dom!

  Alla bara tjatar "kryssa mig, kryssa mig"... Men so what!? Det är ju ingen direkt särskiljande och lockande faktor...

  Gör så här: Skapa en grupp på Facebook som heter "Anna Lundberg, Hallstahammar"

  Bjud inte in massa andra politiker. Fokusera på DINA frågor. Dina frågor är:

  - Kunskap i skolan.
  - Ökad valfrihet inom hemtjänst/barnomsorg.
  - Fler företagare.
  - Utveckla den kommunala hemsidan mot mer öppenhet.
  - Stabil ekonomi i kommunen.

  Knacka dörr. Kolla vilka frågor dom är intresserade av. Fråga om dom finns på Facebook. Se till att dom går med i din grupp och att ni sedan kan ha en dialog (dom som vill) på det viset.

  Dom saker du postar i din grupp ska INTE vara för dina andra FP-kompisar. Alla gillar bekräftelse, även du, och det kan du ge dina väljare!! :-)

  Det är också dom som ska komma på fika i Kolbäck...

  4. Nu tittar du på ALLA andra politiker och sen tänker du att, "jaha, är det så det är att vara först på plan!"

  Lycka till att förändra världen!! :-)

  SvaraRadera
 2. Hej Jakob
  Jag skriver alltid om de frågor jag tycker är viktiga. Ibland blir det lokala frågor och ibland riksomfattande men de har alltid betydelse för mig eller Hallstahammar. Givetvis gör det att jag ibland skriver om samma sak som många andra. Men jag tittar inte först på vad som är aktuellt och sedan skriver utan jag har min idé som jag sedan bygger vidare på.

  Att länka är viktigt för att driva trafik till min blogg. Om jag skriver saker men ingen läser - vad har det då för betydelse? Men man ska inte länka hejdlöst och till vem och vad som helst men genom att länka till andra får man också länkar till sig och fler läsare. Sedan kanske man tycker att någon skrivit nå´t bra som man vill lyfta fram och då måste man länka eller man kommenterar en artikel, undersökning osv.

  Men som sagt det får givetvis inte gå inflation i länkandet och det i sig är en konst.

  Igår lanserades en bok om sociala media som heter Politik 2.0 Det ska bli jättespännande att läsa den - har redan lagt in en beställning. Sociala media är svårt, spännande och otroligt roligt och det är här för att stanna frågan är bara hur man ska använda sig av dem. Lovar att recensera då jag läst klart.

  Lovar att fundera på Fecebookgruppen. Tycker dock det är väl mycket "Kryssa xxx" inflation i grupper/sidor på FB och så vill jag inte ha det men jag lovar att tänka till på ditt förslag.

  Missade skoldebatten - ska genast kolla den. Tack! och tack för dina ärliga och raka synpunkter. I morgon är det dörrknackning och 6 år kalas som gäller. Rapport kommer om vilka lokala frågor som är viktiga.

  Ha en riktigt toppenhelg!

  SvaraRadera
 3. "Att länka är viktigt för att driva trafik till min blogg."

  ***
  Ja om det är rätt målgrupp, dvs väljare eller potentiella väljare.

  Dessa listor är automatiserade listor, baserade på databaskörningar. Du har dina politiska kompisar. Det är möjligt att det driver trafik, men det ger dig GARANTERAT inte ett enda kryss i det kommande valet! :-)

  Du får tänka på målgrupp och syfte. Om riktlinjerna från partiet är att "länka till andra partimedlemmar", vilket både du och kompisen jag fikade med igår har sagt, ställer jag mig aningen tveksam till dessa rekommendationer eller riktlinjer...

  ***
  Det är rätt jobbigt att skriva om och länka till dina väljare, men det kanske är det som är hela poängen!?

  Ja, du får trafik till din sida, men det är för dig värdelös trafik, för när det väl gäller, när kuvertet ska slickas igen, då vet du att denna "trafik" är garanterat inte kommer att rösta på dig!!

  Jag säger så här, skippa dina politiska kompisar och fokusera mera på dina väljare! :-)

  SvaraRadera
 4. Det finns en poäng i det du skriver men det finns också en poäng att vara många som skriver om samma sak - det ger genomslag på nätet i de sökmotorer som söker av bloggar.

  Jag försöker ofta länka till de lokala nyheterna/insändarna på tex VLT och länga till dem - då hittar jag mina lokala väljare. Att dessutom knyta ihop FB, twitter, länk till VLT osv det ger genomslag och det gör att jag når mina potentiella väljare.

  Att länka till mina Allianskollegor i kommunen (2 st som bloggar) gör att de som söker på bloggar, Hallstahammar och politik hittar mig där.

  Ja, det här är ett intressant ämne som vi säkert skulle kunna prata om i timmar. Vi kanske helt enkelt ska stämma träff snart ?! Vore kul att ses IRL också.

  SvaraRadera
 5. Alla vet att det ligger en PR firma bakom de här bloggarna. Per Schlingman håller i kopplet.
  Det är det gamla vanliga skitsnacket att kasta skit på andra. Och inte vill de prata om vad de själva ställt till med eller gör. Det skulle vara för pinsamt.

  SvaraRadera
 6. Ursäkta - på vilket sätt skulle en PR byrå och Per Schlingman ha något med min blogg att göra menar du?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...