onsdag 21 april 2010

S kovänder - igen

De rödgröna är överrens om att de inte är överrens och föreslår folkomröstning. Underbart - valrörelsen är i full gång och de har fortfarande svårt att enas. Om de inte kan enas om hur en väg i Stockholm ska byggas utan att utlysa folkomröstning då kan man undra hur det går med resten av knäckfrågorna.

Det intressanta i frågan är också att S kovänder. Det här är inte heller den första kovändning som S genomför. I Hallstahammar vill S nu ta emot ensamkommande flyktingbarn, en fråga som min kollega Sigge Synnergård drivit i fullmäktige men inte fått igenom.

I senaste KS vill S helt plötsligt att det kommunala bostadsbolaget Hallstahem ska bidra med pengar till den kommunala kassan, en fråga jag drivit men inte fått igenom.

Även i vår grannkommun Surahammar kovänder S. Denna gång i en förskolefråga.

Vad är nästa fråga som kräver en kovändning kan man undra? Är det månne det kommande valet som får S att få kalla fötter? Den som lever får se...

2 kommentarer:

  1. Detta är tråkigt. Det är sånt som får folk att tveka inför trovärdigheten med politiker och då främst TV-politiker... (Som av en händelse, va???)

    Folk får uppfattningen att politiker "vänder kappan efter vinden" och folk drar alla över en kam. Så även du måste jobba på att hålla ryggen fri. Du måste tänka på detta i din kampanj.

    Det är en sån anti-grej som är lite jobbig att ta sig ann...

    SvaraRadera
  2. Japp - precis så är det! Det gäller att hålla samma kurs hela tiden oavsett om det är val eller inte.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...