måndag 5 april 2010

Företagandet i Hallstahammar

I lördagens VLT skriver Catarina Pettersson, kommunalråd i Hallstahammar (S) en debattinsändare som svar på Kristdemokraternas utmärkta insändare om företagarrankingen i Hallstahammar.

Jag precis som KD´s företrädare anser, självklart att företagarklimatet i Hallstahammar har stor utvecklingspotential. Att anse att plats 171 är bra är att nedvärdera vikten av lokala företagare och ett bra företagsklimat.

Småföretagen är en motor inte bara i Sverige utan också i Hallstahammar. I Hallstahammar kan dock allt bli bättre. Vi har bara 1,9 nya företagare/ 1 000 innevånare och det är näst sämst av de 80 kommuner som deltar i "Kommuners kvalité i korthet". Bara Arvidsjaur är sämre och det säger väl en hel del om dagens företagsklimat och nyföretagandet i Hallstahammar.

Kommunalrådet, Catarina Pettersson (S) tror på företagarbesök och möten med näringslivets representanter. Jag beredd att göra mycket mer än det för att förbättra företagarklimatet.

Jag är nämligen övertygad att småföretagande är viktigt i en kommun. Vi får inget nytt bruket i Hallstahammar men vi kan om vi vill få ett antal nya småföretagare. Det vill jag.

Valfrihet, fler verksamhetsformer, utvecklad upphandling och en aktiv dialog mellan företagare och politiker är viktigt för att utveckla det lokala företagandet.

När Allians för Hallstahammar tar majoritet i Hallstahammar kommer vi att:
- Införa LOV
- Konkurrensutsätta en del kommunal verksamhet
- Utveckla upphandlingen
- Förbättra dialogen med företagare

Jag är övertygad om att de fyra åtgärderna kombinerat med en positiv attityd till företagande och ett modigt ledarskap kommer att utveckla företagandet.

Utvecklingspotentialen är hög och Hallstahammar kan bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...