onsdag 28 april 2010

Flashback

Igår fick jag en flashback till varför jag över huvud taget började engagera mig politiskt. Vi hade barn och bildningsmöte i Hallstahammar.

Det var flera frågor som var väldigt intressanta uppe på gårdagens agenda (som du hittar på länken). Eftersom protokollet inte är justerat kan jag inte ge några detaljer men jag kan kommentera lite kring frågorna.

Beläggningsstatistik i förskolan. Grunden till mitt politiska engagemang är stora barngrupper i förskolan. Det var det som fick mig och ett par andra föräldrar i Strömsholm att reagera och agera. Det var det som gjorde att Folkpartiets gruppledare Sigge Synnergård sedan ringde mig och ville att jag och min man skulle engagera oss politiskt inför valet 2006.

I går fick jag en flashback.

Alla vet att vi har en ökad inflyttning i Hallstahammar och inflyttningen består till stora delar av barnfamiljer med barn i förskoleåldern. Dessutom föddes 173 barn i Hallstahammar 2009, en ökning. Det här innebär utmaningar för den kommunala förskolan. Utmaningar som vi i går fattade beslut kring.

Nästa fråga handlade om att tillfälligt anställa fler förskolelärare (punkt 5 på dagordningen) för att utöka antalet barn i förskolan. Bara genom att läsa det jag nu skrivit samt dagordningen inför mötet kan du förstå att jag inte är överlycklig över händelseutvecklingen. Utförligare rapport kommer.

En helt annan fråga som diskuterades var kvalitetsredovisning för förskola och skola. Jätteintressant och många sidor, men väldigt gediget och ett utmärkt verktyg inför framtiden. Om du orkar - begär ut handlingen och läs.

Längre ner på dagordningen avhandlades samverkansgrupperna som är en av de frågor jag själv gjort en skrivelse kring. Frågan var i går uppe på dagordningen igen, som tur är.

Inom kort kommer protokollet ut på hemsidan och då lovar jag att rapportera mer.

Ett litet tips!
Kommunen har nu äntligen lagt ut information om barnomsorgspengen på hemsidan. Läs och förundras...

4 kommentarer:

 1. Jag är enormt imponerad att du greppar alla dessa begrepp och formuleringar... Heder till dig, Anna!

  Jag fattade dock fortfarande inte var själva "flashbacken" bestod i! Nåja. Jag betraktar mig själv som trög... det löser allt!! :-)

  Det var ENORMT mycket politik över detta inlägget... Men du gillar ju sånt!! :-)

  SvaraRadera
 2. Eller så är jag otydlig. Flashbacken handlade om barngruppernas storlek i förskolan. Det var där jag började min politiska bana och det är där vi nu är tillbaka igen. Kom på varför jag engagerade mig från början.

  Från dess har det hänt så mycket trots att det bara gått 4 år och det är inte varje dag jag tänker på just varför jag började med politik.

  Nu blev jag påmind och det gav en aha uppplevelse och ny kraft att agera. Och det gillar ju jag, som du numera vet....

  Jag har förmågan att få saker att hända - nu får majoriteten se upp, igen!

  SvaraRadera
 3. Tack för detta förtydligande!! :-)

  Jag vet också varför jag arbetat politiskt, på mitt egna vis... Det blir man tröttsamt påmind om varje dag.

  Det är olika, det är samma! :-)

  SvaraRadera
 4. Att få en idé i duschen kan ju aldig vara fel... Jobba långsiktigt med siktet inställt på framtiden. Lovet att producera några texter i helgen. Ledig :-o

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...