tisdag 27 april 2010

Våren är här!

Våren är här och med det går valrörelsen igång på allvar. I Folkpartiet driver vi vårkampanj med frågor som tidigare betyg, parboendegaranti och lärlingsutbildningar.

Just lärlingsutbildningar är något jag verkligen tror på. Igår var jag på Rotary och lyssnade på Sigward Eriksson som startat ett projekt tillsammans med min partikollega Barbara Hallström angående praktikplatser för ungdomar.

Sigward är en äkta entreprenör och brinner för de frågor han driver. Vi behöver fler Sigward i Hallstahammar och Sverige också för den delen. Men tänk om man kunde kombinera Sigwards satsning med lärlingsjobb. Vad många ungdomar som då skulle få chansen att få in en fot på arbetsmarknaden.

Det ställs hårda krav på ungdomar idag. Många har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Lärlingsjobb skulle kunna ge de unga en chans. Lägre lön javisst, men också möjlighet att skaffa sig erfarenhet och bra mycket bättre än sysslolöshet och utanförskap.
Folkpartiet i Hallstahammar ska givetvis sprida vårkampanjen i Hallstahammar Vi vill dessutom få Hallstahammar att blomma genom att dela ut påsar med blåklintsfrön till alla. Håll utkik i brevlådan eller öppna när vi knackar på just din dörr. Våren är här!

1 kommentar:

  1. Kan ni inte kolla det systemet som finns i Tyskland? Där finns ett etablerat, omtyckt och framgångsrikt system med lärlingsutbildning enligt den gamla skolan. Som elev får man "gå bredvid" i två år, eller liknande.

    Kolla detaljer kring det!!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...