onsdag 28 april 2010

49 öre dyrare bensin?

Under morgonpromenaden idag hörde jag på Radio Västmanland att de rödgröna föreslår höjd bensinskatt med 49 öre.

Hörde jag rätt?

7 kommentarer:

 1. http://sverigesradio.se/ekot/
  Lyssna själv....

  SvaraRadera
 2. Ja, det är lite för mycket faktiskt... Jag tänker på alla oss 8 miljoner som inte kan ta tunnelbanan till arbete och skola...

  Sverige är ett glest befolkat land där kommunikationer och transporter är av stor vikt. Detta borde vara av intresse även för Socialdemokraterna, som har stora industrier, även Miljöpartiet vars väljare ofta bor i glesbygd.

  SvaraRadera
 3. Centerpartiet föreslår en höjning som är det dubbla mot vad de rödgröna vill ha: http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/04/april-28-2010-c-foreslar-dubbla-de.html

  SvaraRadera
 4. och jag är Folkpartist så jag vet inte riktigt vad det har med saken att göra. Alliansen i sin helhet har mig veterligen inte föreslagit någon höjning av bensinskatten i dessa nivåer, eller?

  SvaraRadera
 5. Jakob- jag kan inte annat än hålla med. Här är några av de kommentarer som kom på det här inlägget på FB:
  "De kanske ska öppna ögonen och se att Sverige är ett avlångt land och att alla inte bor i Stockholms innerstad med tunnelbanor etc! Det finns ju faktiskt människor som bor på landsbygden! Usch va sur jag blir!"

  Läs också: http://www.rbcka.se/?p=601

  SvaraRadera
 6. AlliansfrittSverige är en propagandasajt som inte alls gör anspråk på att vara saklig eller objektiv.

  ***
  Nu sa Maria Wetterstrand igår (onsdag kväll) att arbetsresor kommer att kompenseras, men jag tror inte det är det som är problemet. När man bor på landet är det många andra utflykter som tär på ekonomin. Det är resor till och från skola/dagis och olika idrotter. Detta kommer kännas märkbar på en redan ansträngd ekonomi.

  Jag ser ingen poäng i att göra det SVÅRT att leva!?

  Om Oppositionen nu vill underlätta för alternativa drivmedel, varför inte göra det då? Med medel som skattebefrielse, subventioner med mera går det att få folk som har råd och möjlighet att titta på alternativen.

  Jag blir faktiskt deprimerad av såna här saker. Kan man sjukskriva sig för detta...?? Psykisk ohälsa med oppositionen som avsändare...?

  SvaraRadera
 7. Försök med det ;-)
  Funkar inte med alliansregering fast å andra sidan - då behövs det ju inte heller.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...