måndag 26 april 2010

Sociala media - våga sticka ut!

I lördags hade jag och Seved Monke föreläsning inför kvinnliga FP kandidater på den sk. Fredrika utbildningen - döpt efter den som har namsdag den 19 sept 2010 (onödigt men kul vetande).

Den här gången handlade det inte bara om sociala media utan även om att kampanja och att våga "sticka ut". Jag tror det var lika inspirerande för mig som för deltagarna. Jag fick massa roliga idéer som jag nu håller på att realisera. Ni som var med - kom igen ni kan mer än vad ni tror!

Hur som helst en del i föredraget handlade givetvis om sociala media och dess betydelse i det kommande valet. Fler och fler finns på sociala media och tar del av sociala media och vi som politiker ska väl finnas där väljarna finns, eller hur?

Precis som Seved blev jag därför lite upprörd när jag läste Sanna Rymans lite nedlåtande inlägg kring sociala media och politiskt bloggande. Men sen kom jag på att hon är ju journalist och känner sig givetvis hotad av alla bloggare.
Då tyckte jag i stället lite synd om henne och gjorde detta inlägg...

Läs fler kloka inlägg på temat: Tomas Agdalen, Moderata perspektiv, Kent Persson, Dayana Jadarian,

2 kommentarer:

 1. För det första, journalister generellt är av tradition vänstersympatisörer och vänsteranhängare. Även om Svenskan som tidning är Liberal, höger och blå så stämmer inte det alls med de som utgör det största innehållet.

  För det andra pratar ni om olika saker. Ni diskuterar bloggare som EN, men det är olika situationer som avses.

  Jag är faktiskt benägen att hålla med Sanna Ryman. Det är rörigt och jobbigt att följa med och allt som skrivs är INTE spännande...

  Ett annat problem är att många "skriver för varandra" snarare än för publiken... alltså, väljarna.

  Sanna skriver om FRA. Visst... men det är snarare en gemensam fråga där många enas och gör samma sak i syfte att skapa debatt och att påverka. Det fungerade.

  Men det är inte riktigt samma sak som att ha sin egen blogg och skriva om det som står en varmast om hjärtat som alla de bloggar jag läser fungerar. Det är olika syften.

  SvaraRadera
 2. Kul och nyttigt grupparbete på Fredrika. Tack för det. När det gäller Sanna Raymans artikel har jag som ny bloggare frapperats av hur många som bloggar utan att ha något att säga. Man länkar hej vilt till varandra och har inga läsare utanför den innersta partikretsen. Ingen gagnas av att man länkar till texter utan substans. Den avarten försvinner säkert efter valet.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...