lördag 3 april 2010

FP lämnar lärarförhandlingarna i SKL

I går stod det klart att Folkpartiet lämnade SKL förhandlingarna med lärarfacket. "FP visar ryggrad" skriver Runo Johansson på sin blogg.

Lärarna är skolans viktigaste resurs och "därför är Folkpartiets uppfattning att de ska ha ett snabbt avtal och att förhandlingarna ska ske så att förtroendet återskapas mellan parterna" skriver Helene Odenjung på sin blogg.

198 skolchefer krävde för en tid sedan att få bestämma över lärarnas arbetstid, (jag noterar dock att ingen från Hallstahammar skrivit under) medans lärare skriver att de behöver sin förtroendetid.

Lotta Edholm, Stockholm skriver att SKL måste backa om lärarnas förtroendetid.

Lärarna är otroligt viktiga för skolan och skolan står inför stora utmaningar framöver, inte minst i Hallstahammar där skolresultaten behöver förbättras avsevärt (idag 25% som inte klarar behörighet till gymnaiset). Jag tror därför att det är otroligt viktigt att lärarna får ett snabbt avtal, att förtroendet återskapas och att man därför lämnar frågan om slopad förtroendetid. Jag välkomnar alltså Folkpartiets ställningstagande! Bra jobbat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...