måndag 12 april 2010

Mobbning

Ikväll ska jag debattera kommunens arbete kring mobbning i skolan. Anledningen är min interpellation med tanke på de anmälningar och artiklar i VLT angående mobbning i Hallstahammars skolor.

Frågan är med anledning av händelserna i Bjästa högaktuell. Vi måste ta Antimobbningsarbetet på allvar.

Idag skriver min kollega Roger Haddad, kommunalråd i Västerås i VLT om mobbning. Västerås har precis som Hallstahammar haft skolinspektionen på besök och fått påpekanden kring arbetet med att motverka mobbning och kränkande bahandlingar. Skillnaden är dock att de agerar kraftfullt och följer upp antimobbningsarbetet- i Hallstahammar har vi uppdaterat likabehandlingsplanerna.

Det blir en spännande debatt i kväll.

7 kommentarer:

  1. Anita Lilja-Stenholm12 april 2010 kl. 09:34

    Lycka till Anna! Varje vuxen borde göra som du i debatten - Stå upp för barns rätt att slippa få uppleva det övergrepp och den psykiska terror som mobbning innebär. Dessa övergrepp lämnar djupa spår i en ung människa för hela livet.

    SvaraRadera
  2. Jag tror många inte ens reflekterar över mobbing. Varken vuxna eller barn. Fast det är värre med barn. I skolan skulle man behöva prata om vad mobbing egentligen är.

    En sak som är tänkt som ett skämt kan såra i fel öra. Särskilt med Internet. Det är lätt att oprovocerade meningar som "han med den röda jackan" kan såra enormt...

    Mobbing är inte vad som sägs utan vad som uppfattas. Det är en begreppsförvirring det sällan talas om!

    Du som politiker kanske inte kan göra så mycket åt just mobbing, men att belysa och prata om denna etablerade missuppfattning är ett steg åt rätt håll.

    SvaraRadera
  3. Hej Anna vilken timing- intressant att ni också har upp detta. I våra årliga kvalitetsredovisningar ställer vi årligen frågor kring mobbning, främlingsfientlighet etc och tyvärr så går inte alltid kurvorna åt rätt håll. Bra att fp Hallsta lyfter detta och följer ni inte upp de i kvalitetsredovisningarna också borde ni driva detta. /Roger

    SvaraRadera
  4. Börja med att sluta upp med larvet ni politiker själva sysslar med. Skitsnacket och smutskastningen med mera. Ta och titta på era egna debatter i Riksdagen eller kommunen och skaffa er självinsikt om vart mobbing kommer ifrån till att börja med. Barn gör som vi vuxna gör och det är det riktigt dåligt ställt med. Faktum är att det blivit rent absurt 3-4 år tillbaka.

    Det är mycket skitsnack och liten verkstad på er politiker nu för tiden. Tyvärr väldigt förekommande från Alliansen.

    SvaraRadera
  5. Roger - tack för inspirationen. Läste alla dina inlägg kring mobbning och fick en bra grund att gå vidare med.

    Jakob- du är nu citerad i kommunfullmäktige i Hallstahammar.

    SvaraRadera
  6. Anonym - jag kan bara stå för det jag själv gör och säger. Om du lyssnade på debatten i går så vet du att jag inte håller en låg nivå på mina inlägg i fullmäktige.

    SvaraRadera
  7. Antia - tack för din uppmuntran. Det är otroligt viktig att vi följer upp våra likabehandlingsplaner och tar tillvara erfarenheter kring mobbning för att hitta vägar, metoder och effektiva åtgärder.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...