fredag 6 augusti 2010

RUT blir en valfråga!

RUT är en fråga som delat Alliansen och de Röd Gröna. Nu verkar det dock som om Miljöpartiet fått lite kalla fötter. De presenterar näligen i stället förslag på sänkt mons för bla hushållsnära tjänster, men förslaget sågadas av S och V.

RUT blir alltså en valfråga. Närmare 11 000 personer arbetar idag med hushållsnära tjänster. Många av dessa skulle bli arbetslösa om det blev en rödgrön regering i höst.


Jag gillar RUT! RUT skapar arbetstillfällen, stimulerar företagandet och är många gånger den fot in på arbetsmarknaden för de som tidigare stått väldigt långt från arbetsmarknaden.


RUt blir alltså en valfråga och jag har inga som helst problem att argumentera för fortsatt RUT avdrag.

2 kommentarer:

  1. Rut av dra är bra så ingen blir arbetslös.

    SvaraRadera
  2. Kul att du tycker som mig!

    Centern har häromdagen anslutit sig till Folkpartiets förslag om att äldre borde kunna göra ett extra avdrag för hushållsnära tjänster.

    Visserligen har vi lite olika teknik i våra förslag. Folkpartiet föreslog tidigt i våras en modell där skattereduktionen för hushållsnära tjänster skulle öka från 50 till 75 procent för äldre över 80 år och för barnfamiljer med barn upp till åtta år. Men inriktningen är densamma.

    Genom en större skattereduktion för äldre kan fler äldre få möjlighet att köpa hjälp i hemmet och fler jobb kan skapas i en växande bransch.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...