tisdag 13 mars 2012

Ungdomsarbetslöshet

Det kan aldrig vara sämre att en 19-åring har ett jobb, med lägre lön och utbildningsinslag under en begränsad tid än att samma 19åring lever på socialbidrag och går sysslolös. Jag tycker media vrider till frågan om Folkpartiets ungdomsavtal. Jag, liksom många är övertygad om att ett införande av ungdomsavtalet skulle innebära en avsevärt förbättrad möjlighet för unga att få in en fot på arbetsmarknaden.
I Hallstahammar har vi en hög ungdomsarbetslöshet och många unga som lever på försörjningsstöd. Det är helt förkastligt! Som politiker ska vi riva hinder och skapa möjligheter. Ungdomsavtal är en möjlighet för unga att få en bra start i sitt arbetsliv. Jag hoppas givetvis på att Hallstahammars politiker inser det, tillstyrker vår motion och är villiga att testa ungdomsavtal.

3 kommentarer:

 1. Delar helt din inställning. Ungdomsavtal kan bryta utanförskapet. Se ungdomsavtalat som en språngbräda in i arbetslivet för dem som aldrig satt sin fot där. Lycka till i Hallsta.

  SvaraRadera
 2. "Den Danska modellen" kanske man skulle pröva även i Hallstahammar? Många svenskar går i skolan, yrkesskolan, i Danmark just på grund av de goda utfallet och möjligheterna att få arbete efter avslutad utbildning.

  Jag kan inga detaljer om detta, men det får du ta reda på och sen ordna med en studiedag till Danmark och studera låg ungdomsarbetslöshet i dess rätta element.

  Jag vet inte om det ens skulle kunna gå att införa lärlingsskola som i Danmark i Sverige, men det är ju sånt man får ta reda på.

  Kör hårt!! Jag tror på dig!!

  SvaraRadera
 3. Vet att den Danska modellen ligger till grund för flera av FP´s förslag på området. Man har ju lyckats där så varför ska vi inte kunna lyckas i Sverige och Hallstahammar också?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...