fredag 9 mars 2012

Notan- minst 15Mkr

Notan för majoritetens försök att fortsätta driva Kantzowska gymnasiet efter Surahammars utträde kommer att kosta minst 15Mkr. 15 Mkr är detsamma som 45 lärartjänster, halva förskolebygget i Kolbäck eller 3 750 Ipads till skolan och förskolan. Och säkerligen slutar inte notan ens där, tyvärr.

Majoriteten har all rätt att försöka driva gymnasiet, de har ju just majoritet och följaktligen är de som bestämmer. Men jag är opposition och har all rätt att ifrågasätta beslutet som vi från Alliansens sida var emot. Alla fakta och alla erfarenheter från andra kommuner pekade mot att det var ett "mission impossible" men man valde att blunda för alla fakta och ändå satsa.
Friskt vågat hälften....?! Nej, inte i det här fallet. Istället blir det friskt vågat - minst 15 Mkr förlorade.

Frågan är vart de pengarna ska tas ifrån. För er som läst på så vet ni att budgeten 2012 visar på ett budgetresultat på 783tkr, 2013- 4 498tkr och 2014- 1 541tkr. Dessutom finns en investeringsbudget på runt 80Mkr. Hur ska ekvationen gå ihop? Det lär den inte göra. Minusresultat, besparingar och uppsägningar lär vara att vänta. Det känns väldigt tungt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...