fredag 2 mars 2012

Oansvarig hantering av majoriteten!

I dagens VLT kan man läsa att Kantzowska gymnasiet läggs ned, nu är bara frågan hur det läggs ned och vad det kommer att kosta. Jag blev i tisdags kallad till extra AU i barn och utbildningsnämnden just kring gymnasieskolan. Efter mötet var jag minst sagt upprörd. Mina kompisar brukar reta mig för att jag aldrig blir arg. Det blev jag den här gången och det med råge!

Inför mötet fick jag inte en enda handling utan på mötet presenterades ett förslag som vi i AU var tvingade att fatta beslut kring på sittande möte trots att vi inte haft en möjlighet att förstå vad beslutet innebär och utan ekonomiska och organisatoriska analyser värda namnet. Det tycker jag är såväl oansvarigt som oseriöst! Hur ska jag kunna ta ställning till ett förslag som jag inte har en aning om vad det innebär?

Jag förstår att det är bråttom nu. Att driva gymnasiet vidare med bara 6 behöriga sökande är orealistiskt det inser nog alla, tyvärr. Men majoriteten har haft ett år på sig att förbereda sig inför olika scenarier. Även om man tror på en fortsättning så måste man ha en beredskap - "vad händer i fall att". Det har inte majoriteten haft och därför fattar de nu beslut i blindo. De har inte heller en aning om vad deras förslag innebär! Det är oansvarigt och jag tror att de hamnat i ett tillstånd som med ett finare ord kallas kallas för "groupthink". Ett tillstånd ex Palmeutredningen hamnade i när man låste in sig i ett rum och trodde man skulle lösa fallet i början.

2 kommentarer:

 1. Bra Anna!!
  Heja, heja!!
  Jag tror på dig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack Jakob! Hoppas att allt är bra med dig.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...