söndag 11 mars 2012

Liberalt Riksmöte i Västerås inspirerar!

I helgen är det Liberalt riksmöte i Västerås och jag har förmånen att få vara där! Det är verkligen en förmån! Att igår lyssna till Jan Björklund tala inför 800 folkpartister var fantastiskt. Lysande retorik, lysande analyser och med en tydlig socialliberal inriktning.
Vi fick en tydlig passning med oss hem - ta tag i frågan om ungdomslöner. Känns skönt att den motionen redan är lagd och att vi gör vårt för att påverka unga arbetslösas situation i Hallstahammar.

På konferensen har jag hittills också fått lyssna på två andra lysande inspiratörer. Den ena var Manuel Knight som inspirerande kring Prestation. "Om du vill ha majs plantera majs" är den slutsats Manuel förmedlade till oss. Jag kan säga att det var en av de bästa föreläsningar jag varit på. Tårarna rann och jag fick med mig massor!


Nästa föreläsare var Magnus Lindqvist som igår pratade om Globala utmaningar och möjligheter . trendspaning helt enkelt. Han lärde mig att det finns diselbajsande bakterier, att framsikt, idéblandande, experimenterande, misslyckandeåtervinning och tålamod skapar framgång. Och nu vet jag varför det mest korkade att säga är "Det där har vi gjort förut - det funkade inte".

Huvudet känns just nu som en påse popcorn. Idéerna poppar runt hejdlöst. Men det är väl bara bra. Vi skulle ju så majs och majs ger popcorn - så låt oss fortsätta! Idag är sista dagen på #Librix12. Låt oss poppa popcorn hela dagen lång!

2 kommentarer:

 1. Gratulerar!!

  Kul med majs, för det är sant... ta en påse popcorn och tryck ner själva majsen i jorden så börjar det att växa...

  Samma med vitlök som finns i affären. Bara att klyfta och plantera!!

  ***
  Alliansen måste tagga upp sig. Även att det är "ordning på statsfinanserna" så pyr det ute i stugor och lägenheter. Det är många som känner sig överkörda, avpolletterade eller avfolkade, eller hur man nu ska uttrycka sig.

  Nu gäller detta kanske primärt bidragstagare, men de är som bekant en skapligt stor andel av befolkningen. Tyvärr, måste jag säga, för ni måste jobba med att det ska vara häftigt att betala skatt, att arbeta är en förmån med många positiva förtecken!

  Den outtalade drömmen är att vinna 500 miljoner på lotto, säga upp sig direkt för att sitta och sippa drinkar i nån pool i nåt varmt land, typ Thailand....

  Det låter ärligt talat skittråkigt. Tänk att inte få arbeta!! Vilket straff!!
  Tycker jag. En hälsning från andra sidan!!

  SvaraRadera
 2. Håller med dig om det där straffet. Jag älskar ju att få saker att hända =)
  Popcornen har fortfarande inte poppat färdigt men lovar att så dem så snart det blir lite varmare.
  Får du någon gång möjlighet att lyssna på Manuel Knight eller Magnus Lindqvist - ta den! Du kommer inte att ånga dig!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...