onsdag 28 mars 2012

Åk 6 placering på högstadiet - vad händer?

Igår fick jag veta att åk 6 till hösten blir kvar på högstadieskolorna. Hur det går med utredningar och beslut inför framtiden är dock väldigt mycket otydligare. Jag vet inte vad som händer förutom att jag den 2 maj är inbjuden till ett uppföljningsmöte på Nibbleskolan med föräldrar mfl.

I BUN har det lagts tre olika initiativ i frågan. Ett i april 2010, ett från mig mfl i nov 2010 - det röstades ner och så ett i jan 2011. Förutpm det som röstades ner ligger alltså två förslag för beredning men inga beslut är ännu fattade oavsett om någon utredning eller vart åk 6 ska placeras i framtiden. Ett år har nästan gått sedan det första men inget beslut ännu alltså.

Efter att de senaste dagarna ha pratat med såväl lärare, föräldrar som elever är jag dock mer och mer övertygad om att det här är en viktig fråga som vi behöver prioritera och utreda ordentligt. Frågan är dock vad som händer. Som opposition hålls jag utanför.Nu är det dags för S och V att vakna upp och agera! Att inget skett på ett års tid är anmärkningsvärt!

2 kommentarer:

  1. Ditt engagemang imponerar på mig, Anna!
    Du går verkligen från ord till handling och gör ditt yttersta för att påverka. Det hedrar dig!

    Verkligheten skulle behöva fler som du, som "får saker att hända"!! :-)

    Heja Anna!!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...