onsdag 21 mars 2012

Åk 6 och Åk 8 - hänger det ihop?

Senaste veckorna har Barn- och utbildningsnämnden varit inbjuden till möten med föräldrar för att diskutera åk 6 placering på högstadieskolorna. Har funderat en hel del på om de katastrofala betygen i åk 8 HT 2011 hänger ihop med att vi flyttade åk 6 till högstadiet. Är det de eleverna som i åk 6 flyttades till högstadiet? Nu har jag fått det bekräftat - ja det är så!

2 kommentarer:

 1. Så är det!!! Därför vill vi snabbt ha förändring! Helst redan till hösten 2012! Är det någon som har tittat på lärarnas tjänster till hösten? Jag vet, att om 6:orna blir på Lindbo tappar ämneslärare (musik, bild, gymnastik) sina fulla tjänster. De får inte gå in som resurs utan ska jobba ca 80%!! Vi kommer att tappa otroligt duktiga, omtyckta och ambitiösa lärare om det inte händer nåt snart!!!

  SvaraRadera
 2. Jag fick igår beskedet att det inte går att flytta åk 6 tillbaka till mellanstadiet till hösten.
  I april las första nämndinitiativet om att utreda och analysera åk 6 placering men inget har hänt förrän typ i förrgår. Vi har ju inte fattat ngt beslut om det heller så det kanske inte är så konstigt.

  Precis det du påpekar kan bli en koncekvens av önskan kring åk 6 och därför hade en ordentlig utredning i god tid behövts. Nu riskerar det att bli panikbeslut och oänskade koncekvenser iställetoch det är inte bra för någon utan riskerar istället att bli hattigt. Vad vi kan göra till hösten vet jag inte idag men att vi måste göra något är solklart. När jag fick sambandet mellan åk 6 och 8 bekräftat blev jag än mer bestört!

  Lärarna är skolans viktigaste resurs och vi vill ha duktiga, behöriga och ambitiösa lärare (med bra lön). Jag vet att många lärare idag går på knäna, känner att de inte räcker till och därför kommer vi från FP´s sidai Hallstahammar att komma med en del konkreta förslag inbom kort. Jag är dock orolig för skolan i Hallstahammar. Det känns inte som om vi är på rätt väg och att det istället för att sakta bli bättre är påväg utför. Det är ingen rolig känssla. Vi måste fokusera och prioritera skolan om vi ska lyckas! Förslag på HUR mottages tacksamt! Tack för att du hörde av dig!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...