torsdag 8 mars 2012

Läxhjälp blir lovskola?

I dagens VLT står om Hallstahammars frivilliga läxhjälp som efter lite underliga turer infördes vid årsskiftet. Läxläsningen är jättebra och i går la Alliansen ett nämndinitiativ om att även införa lovskola. Något som även tas upp i texten från dagens artikel. Med tanke på att det var Vänsterpartiet som motionerade om läxläsningen kanske det finns chanser att det införs. Vem vet...


Utökad läxläsning för elever som inte klarar målen!  
En del lär sig snabbt - andra långsammare därför vill Alliansen att den frivilliga läxläsningen utökas med möjlighet att läsa in ämnen och få ytterligare stöd under lov sk. lovskola. 
Kunskapsresultaten behöver förbättras i Hallstahammar och vi tror att lovskola kan vara ett sätt att öka måluppfyllelsen. 
Vi yrkar därför på att lovskola införs i Hallstahammar så snart som möjligt. 

2 kommentarer:

 1. Det är vanligt förekommande bland elever att tycka att "skolan suger" och att det är det tråkigaste som finns i hela världen.

  Jag har dock alltid tyckt att skolan har varit mycket givande och rolig, i alla stadier och åldrar.

  Nu kanske jag slår in öppna dörrar, men det är i så fall av ren okunskap! Kanske öka häftighetsfaktorn av att lära sig saker?

  ***
  Sommaren 1998 var jag på ett "Sommarhack" på Linköpings Universitet. Jag var bland de äldre. Under en vecka fick vi intensivt lära oss allt möjligt om olika saker, primärt dator-relaterat. Det var oerhört givande och jag har nytta av än idag, 14 år senare.

  Lovskola kanske även kan inkludera en dos föreläsare inom olika intressanta områden? Kanske från näringslivet som berättar om sin vardag, på ett enkelt och okomplicerat sätt.

  Bara en tanke....
  Som jag nu delar med dig!!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...