tisdag 27 mars 2012

Som att prata med en betongvägg...

Tydligen ska man som medborgare i Hallstahammar protestera så mycket man kan högt och ljudligt - då böjer sig nämligen majoriteten. Kan vara bra för er att veta. Men är man opposition är det som att prata med en betongvägg - man kommer ingenstans oavsett argument. Så kanske man kan sammanfatta gårdagens debatt kring Kantzowska gymnasiets nedläggning.

Kommunalrådet ville heller inte svara på vad hon egentligen menade i debatten gällande ridsportdelen av gymnasiet. Det lät nämligen i debatten som om de skulle släppa dem till en annan huvudman redan till hösten - precis som Alliansen föreslagit -  men sen klubbade de igenom sitt ursprungliga förslag. Tydligen blev det lite luddigt men VLT har idag rett ut begreppen. Beslutet står fast - de ska vara kvar ytterligare ett år. Tack för det beskedet.

Att lägga ner gymnasiet på två års tid kommer att få förödande konsekvenser för Hallstahammars kommun. Jag är oroad inför framtiden såväl kostnads- som kvalitétsmässigt. Beslutet om nedläggningen är nu fattat men många utmaningar återstår.

Det blir inte lätt att budgetera de kommande åren men det är precis det vi idag ska börja med i Alliansen. Idag är det BUN och vi ska titta på satsningar inför framtiden! Vi ska också få en redovisning analys av betygen i åk 8. Det ska bli väldigt spännande! Nya utmaningar kvarstår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...