onsdag 7 december 2011

Unga ska ha jobb - höstkampanjen igång!

Nu har Folkpartiets höstkampanj om att Unga ska ha jobb dragit igång! Kampanjen fokuserar på frågan hur vi vill underlätta för unga att få ett jobb. Sverige har bland den högsta ungdomsarbetslösheten i Europa och det vill vi ändra på.

Unga ska helt enkelt få det lättare att få jobb. Det blir en del motionerande framöver med andra ord. Foldrar ska delas ut och det görs av frivilliga Folkpartister bla mig själv.

Alliansregeringen har halverat arbetsgivaravgiften för personer under 26 år. Socialdemokraterna vill ta bort denna sänkning. Bara i Hallstahammar skulle ökade arbetsgivaravgifter innebära en ökad kostnad med 5Mkr/år. Skapar det fler jobb till unga?

Folkpartiet vill bland annat:
 • Inför ungdomsavtal som ger unga utan erfarenhet handledning och en fot in på arbetsmarknaden, med inledningsvis lägre lön.
 • Förlänga provanställningstiden för personer under 26 år från ett halvår till ett år. Det gör att unga med begränsad erfarenhet får längre tid på sig att visa sin kompetens och arbetsgivaren får bättre underlag för sitt anställningsbeslut.
 • Införa en allmän arbetslöshetsförsäkring med en
  inkomstberoende ersättning för alla som har arbetat
Mer om Folkpartiets förslag kan du läsa här!

  Inga kommentarer:

  Skicka en kommentar

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...