tisdag 23 februari 2010

Spöktomt i Hallsta?

Åters första kommunfullmäktige är nu avklarat. Kvällens stora fråga i går handlade givetvis om den gamla Hydro macken i Hallstahammar och om kommunen skulle utöva sin förköpsrätt eller inte. Majoriteten stog som vanligt fast vid sitt förslag och inom kort är vi alla ägare till en nedlagd bensinmack.

Jag själv ifrågasatte i går det rimliga i att vi ska lägga kommunala skattepengar på en tomt, vi inte har råd att göra något med samtidigt som vi i år ska spara 20 miljoner kronor på den kommunala verksamheten.

Bara inköpet av tomten går på runt 1 miljon kronor, vi har hyrt in en konsult för 300 tkr, saneringen kommer att gå på minst 300 tkr, sedan kostar en rivning, överklaganden, eget arbete osv osv... Och då har vi inte ens hunnit börja bygga ngt nytt.

Ska kommunen börja köpa alla nedlagda mackar i kommunen för att sanera och riva så att det sedan blir tomma tomter som spökar i alla korsningar? Vad kommer det då att kosta? Statoil i Kolbäck är väl näst på tur i sådana fall. Det ligger ju också i en attraktiv korsning, eller?

Är det inte bättre att vi satsar de kommunala skattepengarna på något vettigare? Jag och flera andra bara undrar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...