måndag 27 september 2010

140 kryss och abstinens

Nu är det färdigräknat i Hallstahammar. 140 kryss blev det för mig och en ökning för Folkpartiet med ca 1% totalt i kommunen.
Stort tack alla som röstat, kryssat och gjort en insats i valet! Jag är otroligt glad och stolt och.... jag lider av valabstinens. Vad ska man göra nu?

Jag måste sätta upp nya mål, hitta något nytt som ger mening till vardagen och något nytt att kämpa för. Men vad?!

Jag funderar och funderar snart kanske jag är klar... Tills dess är det ganska skönt att bara landa i vardagen igen, ta det lite lugnt (men bara lite) och umgås med familjen lite extra och kanske fixa lite här hemma.

Upptäckte i måndags att köket behöver kaklas, i tisdags att magneterna på skåpluckorna inte skruvats fast, i onsdags att barnens rum behöver spacklas och målas, i torsdags att duschen behövde en storrengöring, i fredags att gräset var långt, i lördags att vardagsrumsbordet borde målas och igår att nya växter behöver planteras i utekrukorna. Har jag haft skygglappar på sedan i våras?! Ja, det måste vara så. Kanske ska vänta lite med nya mål och bara göra allt som jag nu upptäckt innan jag tar tag i allt för stora utmaningar igen....

Låter som en bra plan! Idag blir det till att skruva magneter. I morgon kanske vi börjar kakla i köket....

torsdag 23 september 2010

66 kryss till riksdagen

66 kryss till riksdagen blev det för min egen del. Kul! Nu väntar jag bara på att de kommunala kryssen ska räknas klart. Sen ska det förhandlas om platser inför de kommande fyra åren. Fortsatt spännande med andra ord. I morgon hoppas jag allt ska vara klart. Följ uppläsningen på www.val.se

Vad det gäller riksdagen så blev det en rysare i flera delar. Nu verkar upplösningen vara klar och det blev en Alliansregering i minoritet, med minsta möjliga marginal. Fortfarande återstår en del oklarheter och jag måste erkänna att jag inte riktigt hänger med i alla svängar.

På personvalssidan kryssade sig Roger Haddad, Västerås in i riksdagen medan flera andra fick lämna densamma. Det gör att jag själv fortfarande väldigt blandade känslor eter valet. Ena stunden är man glad och i nästa ledsen.

Idag har jag i alla fall laddat batterierna genom en heldag med barnen. Fröknarna har varit på kompetensutveckling och jag fick en extra dag med mina underbara busfrön. Dagen tillbringades med en hel bunt kamrater på Österängarna. Inte helt fel.

onsdag 22 september 2010

Ny förskola på gång i Hallstahammar?

Oj, vad glad jag blev när jag läste VLT idag(tyvärr inte på nätet men läs Hallsta/Surasidan).

En ny kraft drömmer om en annorlunda förskola i Hallstahammar. Jag hoppas att hon (Özlen Frejd) gör verklighet av sina drömmar! Vi behöver fler alternativ och pedagogiska inriktningar inom förskolan i Hallstahammar.

Ni som följt min blogg och mitt arbete i Hallstahammar vet att det här är en fråga jag drivit och kommer att fortsätta driva trots att jag ibland kallas tjatig. Det känns underbart när tjatet ger resultat.

Jag önskar Özlen stort lycka till och håller tummarna för att drömmen ska bli verklighet!

måndag 20 september 2010

Blandade känslor

Oj, vad det blev blandade känslor igår.
Alliansen regerar vidare i riksdagen, SD blir vågmästare, socialdemokraterna i Hallstahammar fick egen majoritet, Folkpartiet och Moderaterna gick framåt men KD och Centern backade.

Vår satsning från Alliansen i Hallstahammar gick alltså inte hem. Det blev inget majoritetsskifte i kommunen. Samtidigt som jag är ledsen för det är jag otroligt glad för alla som röstade på FP och mig! Stort tack! Vi behåller våra 4 mandat och har stärkt vår position i oppositionen.

Nu är det vardag som gäller igen. Barnen ska hämtas, ikväll är det gymnastik med dottern och möte med FP och i morgon börjar jag jobba.

Det har varit en fantastiskt rolig valrörelse! Jag har lärt mig massor och lärt känna många underbara människor. Nu tar vi nya tag. Idag startar valrörelsen inför 2014- är jag laddad? Givetvis! Droppen urholkar stenen. Ingenting är omöjligt, vissa saker tar bara lite längre tid...

söndag 19 september 2010

Nu är det spännande...

Nu är det bara minuter kvar innan vallokalerna stänger. Jag känner mig otroligt spänd inför resultatet på såväl riks-, landstings- som kommunnivå.
Mitt mål var att jag ikväll skulle känna att jag gjort allt jag någonsin kunde i valrörelsen och det är precis så det känns just nu. Jag har gjort allt jag kunde!

Sista veckan har jag gått sammanlagt 13 tim och lagt foldrar i brevlådor, kampanjat på torgen varje dag och haft otroligt roligt tillsammans med mina Allianskollegor.

Fredagens mingelparty på Hammartorget var en succé! Vi hade grymt roligt och torget vimlade av mingelsugna Hallstabor. Om det räcker - det vet vi om några timmar.

Nu är det rösträkning som gäller och därefter valvaka! I morgon ska jag sova gott...

Jan Björklund uppmanar alla att rösta på Folkpartiet

Nu smäller det!


Om 40 minuter öppnar vallokalerna! Kl 20 stänger de. Glöm inte att rösta!

lördag 18 september 2010

I morgon avgörs framtiden för skolan

Ditt barns skolgång är den viktigaste frågan för Folkpartiet.

Vår politik utgår från att alla barn är olika och har olika behov och önskemål. Vi vill skapa möjligheter för alla att nå sina mål och drömmar – oavsett om man vill bli snickare eller forskare.
Folkpartiet har både lokalt i Västerås och i alliansregeringen de senaste åren genomfört en rad reformer på skolområdet. Förändringarna måste få fortsätta och därför behövs Folkpartiet både lokalt och i regeringen.

Läs fortsättningen på Folkpartiets brev om skolans framtid på länken ovan.

fredag 17 september 2010

Majoritetsskifte i Hallstahammar - för barnens skull

VLT har publicerat Alliansens debattinsändare om Förskolan Myran!

Alliansens Hallstahammar prioriterar kärnverksamheterna – vård, skola och omsorg. Vad dagens majoritet prioriterar kan man fundera på speciellt när man besöker Förskolan Myran i Kolbäck. Det är inte acceptabelt att verksamheten på Förskolan påverkas i den omfattning som nu skett.

Det är lite drygt 60 timmar kvar till vallokalerna stänger. Rösta för majoritetsskifte i Hallstahammar - rösta på Alliansen - för barnens skull!


torsdag 16 september 2010

Fastnade på nyheterna..

Tydligen fastnade jag i TV4´s nyhetsinslag igår. Kul ;-) Satsningen på unga arbetslösa som Alliansen Västerås genomför är ett bra exempel vi gärna skulle genomföra även i Hallstahammar. Det finns med i vårt gemensamma valmanifest.

onsdag 15 september 2010

Björklund bet ifrån

Igår var det utfrågning av Alliansen i Tv4. Björklund bet ifrån rejält kring integrationsfrågorna.
Bra gjort Jan!

Vi måste kunna diskutera problemen kring integrationen på ett sakligt sätt. Folkpartiet är ett liberalt parti som vill ha ett öppet land!

Läs också vad DN, Expressen, Per Althenberg skriver.

Alliansen prioriterar kärnverksamheten

Idag skriver jag tillsammans med mina Allianskollegor i VLT om uppsägningen av elevassistenter i Hallstahammar. Från Alliansen prioriterar vi kärnverksamheterna vård, skola och omsorg. Hade vi fått bestämma hade barn och bildningsnämnden haft 1Mkr extra att satsa på förskolan och skolan i Hallstahammar. Det hade vi behövt!

Var femte elev lämnade i våras grundskolan utan behörighet till gymnasiet. Det är allt för många! Samtidigt är det viktigt att vi ser till att de resurser skolan förfogar över används på ett så bra sätt som möjligt. Här att vi ett digert arbete i Hallstahammar!

Vänsterpartiet förtydligar sig idag angående neddragningarna men vill samtidigt satsa på en utbyggnad av Campingen vid Skantzöbadet.

Är det inte bättre att vi slutför renoveringen av Förskolan Myran så att våra barn i förskolan får vettiga lokaler och en verksamhet som fungerar? 2011 ser klart bättre ut ekonomiskt än 2010 men vi måste fortfarande prioritera!

tisdag 14 september 2010

I Hallstahammar kan valet bli mer spännande än på länge


I hallstahammar kan valet bli mer spännande än på länge. Ja, precis så skriver VLT i dagens ledare. Och spännande ska vi verkligen se till att det blir.
Från Alliansens sida satsar vi stenhårt och vi kommer att fortsätta satsa helhjärtat ända in i mål!

För egen del handlar det om att sprida Folkpartiets budskap i brevlådor kommunen runt, bemanna torgen i såväl Hallstahammar som Kolbäck, skriva insändare, blogga, "Facebooka", Twittra osv osv. Det är helt enkelt högsta växeln ioch gasen i botten.
Om ca 140 timmar får vi se vad satsningen ger för resultat!

måndag 13 september 2010

söndag 12 september 2010

Annons på VLT.se


Kolla in Alliansens annons på www.vlt.se - snygg, eller hur?!

Elevassistenterna behövs i skolan - V är inte konsekventa

Jag kan fortfarande inte riktigt släppa frågan om elevassistenterna i förskolan och skolan i Hallstahammar. Såhär skrev Vänsterpartiets företrädare i VLT i våras:

"Fler sociala resurser i skolan
DEBATTARTIKEL PUBLICERAD I VLT 2010-06-21

I Hallstahammar finns det duktiga pedagoger. Lärarna arbetar hårt för att öka måluppfyllelsen, samtidigt som de försöker tillgodose de krav som ställs utifrån. Olyckligtvis sliter lärarna med arbetsuppgifter som inte ingår i deras uppdrag. Dagligen arbetar lärarna aktivt för att lösa de sociala problem som eleverna bär med sig." Läs hela artikeln på Vänsterpartiets egen hemsida.

Jag bara undrar - om man tycker så, varför förordar man då i andra änden en neddragning av just de resurserna i skolan?

Alliansen hade ett annat besparingsförslag som hade gett barn och bildningsnämnden 1Mkr mer att använda bla till ökat stöd framför allt till barn i de lägre åldrarna. Vi tror nämligen på att ju tidigare vi sätter in resurserna desto bättre.

Vi förordade också kuratorer i skolan och administrativ avlastning för rektorerna. Allt för att ge lärarna mer tid i klassrummet med eleverna och rektorerna mer tid för pedagogiskt ledarskap. Dessutom ville vi satsa mer på Lärarlyftet. Vi är i alla fall konsekventa. Trots besparingstider ville vi satsa på kärnverksamheten vård, skola och omsorg!

Hallstahammar behöver förändring! Nu är det dags! Glöm inte att rösta den 19 sept!

lördag 11 september 2010

Förskolan Myran

För Folkpartiet är kärnverksamheterna vård, skola och omsorg prioriterade i den kommunala verksamheten därför blev jag lite extra upprörd när jag häromdagen besökte den kommunala Förskolan Myran i Kolbäck.

Förskolan renoveras för fullt men nu har det helt plötsligt tagit stopp. Tydligen är pengarna slut och renoveringen drar ut på tiden. I efterhand har jag blivit försäkrad om att det bara är för en kort period och att arbetat snart är igång igen och det är ju bra men…

Strax efter mitt besök på förskolan passerade jag en rondell i Hallstahammar. Där stod två grävskopor och planterade träd och blommor.
Då funderade jag – hur prioriterar egentligen dagens majoritet?!
Hur kan blommor och planteringar vara viktigare än våra barns lokaler i förskolan?

På bilden här ovan kan du se hur entrén ser ut när jag var på plats. Stora delar av gården är avstängd, personalen har ett provisoriskt fikarum där barn och föräldrar måste passera på väg in och ut, toaletter och torkskåp ligger i änden av bygganden – den du ser på bilden – i andra änden går man in och ut. Dessutom är nödutgångarna omöjliga att utnyttja – de slutar i ett dike innanför kravallstaketen.

Jag är fortfarande upprörd och inte helt övertygad om att inte verksamheten på Förskolan i Kolbäck kommer att bli lidande en bra bit till in på hösten och det tycker jag personligen inte är acceptabelt. Det är inte stenar och utsmyckning det handlar om i det här fallet. Det är våra barn och anställda i Hallstahammars kommun som ska ha en dräglig vardag.

S och V säger upp elevassistenter!

I dagens VLT får Vänsterpartisten Annnika Elofsson försvara uppsägningen av 10 elevassistenter inom förskolan och skolan i Hallstahammar! Äntligen får även allmänheten veta vad som är på gång! Nedskärningen ska enligt S och V ge 3Mkr/år.

Med Alliansen hade inte lika många elevassistenter sagts upp!
För det första har vi konsekvent förordat återhållsamhet i högkonjunktur vilket skulle ha inneburit mindre neddragning i långkonjunktur.
För det andra förordade vi 1Mkr mer till barn och bildningsnämndens verksamhet när väl besparingen var ett faktum. Den miljonen skulle vi ha använt bla till mindre neddragningar av antalet elevvårdsassistenter. Visst hade vi varit tvungna att säga upp några - det ska jag inte sticka under stol med. Men inte alls lika många som nu S och V drivit igenom.

Idag kom en arg man fram till mig på torget och undrade om vi var med på neddragningen. Då hade jag inte alla detaljer färska i huvudet men det har jag nu. Alliansen hade inte sagt upp lika många assistenter! Vi förordade 1Mkr extra till barn och bildningsnämnden!

Nu får S och V stå för sina handlingar! Från Alliansens sida prioriterar vi kärnverksamheterna - vård, skola och omsorg! Om 8 dagar är det val! Alliansen vill förändra - vad vill du?

Alliansen ägde Hammartorget

Vilken dag! Alliansen ägde Hammartorget! Allians tröjor överallt, debatt med riksdags- landstings och kommunpolitiker, trevlig musik och en underbar stämning!
Alliansdagen blev en succé. Räkna med repris!

torsdag 9 september 2010

Jag är laddad!

Oj vad jag är laddad! 10 dagar kvar till valet, 3 timmars promenad med foldrar, en inköpsrunda på stan och ett barnkalas - det är vad jag laddat med idag. Och så ett mycket intressant telefonsamtal och ett besök som kommer att sätta ännu mer fart på morgondagen - kan det bli bättre?!

I morgon lanserar Alliansen sitt valmanifest på Hammartorget kl 13:00.
Sen är det kampanjande i Kolbäck som vanligt och på lördag är det Alliansdag på Hammartorget med debatter och trevliga inslag!
Välkommen att besöka oss!

Tjohoo nu kör vi!

Sociala medias betydelse i valet

Sociala medias betydelse eller inte i valet debatteras till och från både från mig här på bloggen och av andra i olika media.

Oavsett vad man tror eller tycker kan jag bara konstatera att de traditionella medierna läser och tar del av de olika sociala medier som finns och att det har betydelse - tex i veckans debatt vi hade i radio om politiken i Hallstahammar.

Flera gånger under debatten återkom debattledaren till vad någon av oss skrivit i tex våra bloggar. Det är ju kul att vi är några som bloggar nu också även om inte alla uppdaterar lika ofta. Catarina Pettersson tex fick sitt inlägg om rödluvan och vargen citerat - det första inlägget på ett par månader från hennes sida. Vet inte om jag själv skulle göra just den jämförelsen men att det är skillnad mellan Alliansens politik och S/V styret i Hallstahammar det kan jag skriva under på.

Här kommer några konkreta exempel:
  • Alliansen förordar fler alternativ inom barnomsorgen - S/V lägger 10miljoner på att bygga nya förskolelokaler - samtidigt har vi snart 10 000 kvm tomyta i kommunal ägo i kommunen.
  • Alliansen LOVar valfrihet i hemtjänsten - S/V lovar ingenting
  • Alliansen vill ha en stabil ekonomi (+10Mkr i budgetresultat 2011) - S/V har spenderbyxorna på (+4,9Mkr)
  • Alliansen vill öppna upp den kommunala verksamheten, införa allmänpolitisk debatt, ha en aktiv dialog såväl analogt som digitalt med kommunens innevånare - S/V är nöjda med att låta allmänheten rösta vart fjärde år och få ställa frågor i fullmäktige någon gång om året. Frågor som de bara själva får besvara
  • Alliansen ser kunskapen/betygen i skolan som en av valets viktigaste frågor och vill följa upp mer, införa en läsa skriva räkna garanti och följa upp mobbning och skolk - S/V pratar väldigt lite om skolan över huvud taget. Visst vill man ha högre kunskapsresultat men hur vet inte jag i alla fall.
  • Alliansen vill se över tekniska nämndens verksamhet och göra det till en beställarnämnd - S/V köper nya traktorer för 1Mkr, traktorer som sedan enligt en revisionsrapport inte används i tillräcklig utsträckning.
  • Alliansen vill att Hallstahem ska vara med och bidra ekonomiskt till kommunen - S/V är inte beredda att ställa samma krav men har nu av förändrad lagstiftning blivit tvungna.
Jaha, det var några konkreta punkter på vart vi skiljer oss åt i den kommunala politiken. Små skillnader? Nej, där håller jag med Catarina Pettersson skillnaderna är stora och just det hoppas jag att väljarna ska se.


onsdag 8 september 2010

Många nya företag i Hallstahammar

VLT skriver idag om glädjande siffror från Hallstahammar. Nyföretagandet i Hallstahammar har ökat med 142,9% !!!! Det är otroligt bra siffror och glädjande. Vi har under långa tider legat på botten vad det gäller nyföretagande.

Nu har det alltså vänt och det rejält - vi har klättrat till en andraplats i länet och 107 placeringar (till plats 188)på rankinglistan. Det vore väldigt intressant att se i vilka branscher företagen ökat. Hushållsnära tjänster kanske?!

Hur som helst är det väldigt positiva siffror för Hallstahammar och visar på att regeringens arbete lyckats. Nu vill vi givetvis fortsätta utvecklingen och med ett Alliansstyre även i kommunen är jag övertygad om att det är möjligt!

11 dagar kvar till valet! Rösta klokt den 19 september!

Radiodebatt igår Björklund idag

Igår var det debut för mig i radiodebatten med mina politikerkollegor från Hallstahammar. Det blev en lärorik eftermiddag och givetvis grämer jag mig nu över att jag inte sa tex "vi vill även se över den politiska organisationen" - när jag fick frågan hur många tjänstemän som finns i kommuner motsvarande Hallstahammars storlek och "en jätte på bostadsmarknaden där Hallstahammarsborna bidragit med 75 milj - nu är det dags att betala tillbaka" gällande vårt krav på att Hallstahem, det kommunala bostadsbolaget borde ge ett ekonomiskt bidrag tillbaka till sin ägare - kommunen.

Som sagt - mitt mål varje dag är att lära mig något och det gjorde jag alltså även igår. Det var annars en kul debatt med snabba puckar och en härlig stämning hos oss i Alliansen. Det känns verkligen att vi är på gång och har kul tillsammans!

Den stora nyheten efteråt blev att Miljöpartiet fortfarande inte bestämt sig vilken sida man vill tillhöra efter valet. Med tanke på Catarina Pettersson (S) kommentar lär inte dörren till S vara speciellt öppen i det röda lägret. Från Alliansen går vi till val på att skapa oss en egen majoritet. Roy Cederbäck (KD) kommenterade dock vårt samarbete med MP med att - "vi har samarbetat bra den här mandatperioden och ser inget hinder till fortsatt samarbete även i framtiden". Helt sant och något jag ställer mig bakom till fullo.

Vill du lyssna på hela debatten går det bra även i efterhand vi P4 Västmanlands webb. Här finns också fina bilder på oss och en liten summering kring skillnaderna som kom fram mellan oss i debatten. Förskolan och Hallstahem var väl de största.

Det var igår - idag är det andra aktiviteter på programmet. Jag har idag fått möjligheten att var amed och lyssna på Jan Björklund när han ska tala i Västerås. Spännande och jag lovar givetvis att återkomma med en rapport.

måndag 6 september 2010

Vi LOV(ar) valfrihet i hemtjänsten

Idag är jag visst med i VLT både här och där... tre ställen lyckades maken hitta mig på.

På ett ställe uttalar jag mig om hemtjänsten i Hallstahammar. S+V har aktualiserat frågan om valfrihet i hemtjänsten sk. LOV där fler aktörer släpps in på marknaden och det är den som blivit beviljad hemtjänst som har rätt att välja utförare. I Alliansen LOVar vi att införa LOV under kommande mandatperiod - 2012 är målet! S och V är dock lite mer försiktiga och lovar ingenting.

Lite konstigt att göra ett utspel om LOV om man inte är beredd att lova valfrihet kan jag tycka. Vad vill man uppnå med det?

Det intressanta kring LOV är dock den externa rapport som presenterades för oss i kommunstyrelsen häromveckan. Den visar tydligt på utvecklingspotentialen inom hemtjänsten och att varje skattekrona inte används så effektivt som möjligt i Hallstahammar.
Det finns flera delar i hemtjänsten som behöver ses över innan vi kan införa LOV och det tänker vi göra från Alliansens sida. Tiden hos kunden behöver tex öka. Om du idag är beviljad 10 timmars hemtjänst så får du tex bara 6 tim. Vi har också en hög sk "kringtid" vilket gör att för att få ut en timme hos kund behöver vi utföra två timmars arbete.

S och V vill införa heltid för alla anställda i kommunen. Helt OK säger vi från Alliansens sida. Men var då medveten om att det blir färre anställda. 3 pers på heltid eller 4 på 75% - det är samma totala tid men med fyra på 75% är det en till som har ett jobb. Ännu en gång enkel matematik. Kanske inte S företrädarnas bästa gren men ändå.

Heltid för de som vill är bra men vi är medvetna om konsekvenserna och det bör du också vara. Hoppas att S och V också är det eller tänker de höja de kommunala kostnaderna ytterligare och sänka effektiviteten ännu mer? Nej, det tror jag inte. Eller?!

Låt idrottsföreningarna hålla på med idrott

Idag är min och Jenny Peterssons insändare om Idrott med i VLT!

Vi skriver om att vi i Folkpartiet vill förenkla jobbet för idrottsföreningarna genom att avskaffa reklamskatten, höja gränsen för kontrolluppgifter och att domare och funktionärer i skattemässig mening ska ha hemmet som tjänstgöringsställe.

Vad vi vill är helt enkelt att förenkla administrationen för alla de ideella kassörer som finns i idrotten. Vi tycker nämligen att det är bättre att de lägger sin ideella tid och kraft på själva idrotten i stället. Vad tycker du?

söndag 5 september 2010

Mattelektion till S?

Efter att ha läst gårdagens VLT insändare från Christina Aspenryd (S) funderar jag och andra på hur det är ställt med matematikkunskaperna.

I vår Alliansbroschyr säger Alliansen att vi behöver vinna 600 röster fler än vi gjorde i valet 2006 för att få till ett majoritetsskifte. Aspenryd påpekar att det minsann är 1200 röster som skiljer blocken (S/V kontra Alliansen)åt och insinuerar att Alliansen alltså ska samarbeta både Miljöpartiet och Sverigedemokraterna för att hamna i majoritet.

Skillnaden är precis som Aspenryd skriver - 1200 röster och med enkel matematik är 1200 delat med 2= 600. 600 röster till Alliansen = majoritetsskifte.

Matematik, Christina. Enkel matematik.

fredag 3 september 2010

Öppenhet?!

VLT gör just nu en serie med reportage om förstanamnen på respektive partis lista inför valet i kommunfullmäktige. I måndags var jag själv med och idag är det Roy Cederbäck, KD´s tur. Roy tar i dagens artikel upp en fråga som vi inom hela Alliansen tycker är mycket viktig - öppenheten.

Vi upplever båda att det i Hallstahammars kommun finns en rädsla för öppenhet och just det vill vi ändra på! Vi vill ha en aktiv dialog med medborgarna och vi vill att man som medborgare ska kunna påverka kommunen- oss politiker inte bara vart fjärde år när det är val utan även däremellan.
För oss handlar det konkret om möjligheten att lämna in medborgarförslag, öppna sammanträden där inte bara majoriteten får komma till tals och det handlar om sociala media.

Vi i Alliansen är eniga - vi vill ha större öppenhet, vi vill ha en aktiv dialog och vi vill vara närvarande såväl analogt som digitalt! Den 10 sept lanserar Alliansen Hallstahammar det gemensamma valmanifestet! Missa inte det - där kan du läsa mer om bla öppenhet.

Vi ska också se och lära av tex Katrineholm - en föregångskommun i den digitala världen på sociala media.

11 948 personer

så många är röstberättigade i Hallstahammar skriver VLT idag. Förra gången det var val - 2006 röstade 75,4% av dem. Idag är det 16 dagar kvar till valet och mitt mål är givetvis att så många som möjligt av de lite drygt 12 000 röstberättigade ska lägga sin röst på Folkpartiet och även gärna på mig.

Idag står jag och mina kollegor därför på Hammartorget och bjuder på kaffe och kaka och i morgon finns vi på Kolifej i Kolbäck. Kom gärna förbi för ett samtal och en kopp kaffe!

torsdag 2 september 2010

Inspiration om sociala media

Idag är det full rulle. Näst sista dagen på jobbet innan semester och slutspurt i valrörelsen. Det är mycket som ska falla på plats och göras klart innan jag till fullo får koncentrera mig på valet. Tja till fullo kan man ju diskutera - vardagen fortsätter ju som vanligt med barn, hus och hund/katt men ändå - det ska bli skönt att få spurta med full koncentration.

Idag står också en annan aktivitet på schemat. Jag ska inspirera om sociala media - mitt favoritämne. Och det är inte vilka som helst som kommer... det är rektorer och tjänstemän från kommunen. Det ska bli otroligt roligt och spännande att se vad eftermiddagen resulterar i. Vem vet - snart kanske Hallstahammars kommun tar steget ut på Twitter och Facebook. Vi får se....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...