söndag 12 september 2010

Elevassistenterna behövs i skolan - V är inte konsekventa

Jag kan fortfarande inte riktigt släppa frågan om elevassistenterna i förskolan och skolan i Hallstahammar. Såhär skrev Vänsterpartiets företrädare i VLT i våras:

"Fler sociala resurser i skolan
DEBATTARTIKEL PUBLICERAD I VLT 2010-06-21

I Hallstahammar finns det duktiga pedagoger. Lärarna arbetar hårt för att öka måluppfyllelsen, samtidigt som de försöker tillgodose de krav som ställs utifrån. Olyckligtvis sliter lärarna med arbetsuppgifter som inte ingår i deras uppdrag. Dagligen arbetar lärarna aktivt för att lösa de sociala problem som eleverna bär med sig." Läs hela artikeln på Vänsterpartiets egen hemsida.

Jag bara undrar - om man tycker så, varför förordar man då i andra änden en neddragning av just de resurserna i skolan?

Alliansen hade ett annat besparingsförslag som hade gett barn och bildningsnämnden 1Mkr mer att använda bla till ökat stöd framför allt till barn i de lägre åldrarna. Vi tror nämligen på att ju tidigare vi sätter in resurserna desto bättre.

Vi förordade också kuratorer i skolan och administrativ avlastning för rektorerna. Allt för att ge lärarna mer tid i klassrummet med eleverna och rektorerna mer tid för pedagogiskt ledarskap. Dessutom ville vi satsa mer på Lärarlyftet. Vi är i alla fall konsekventa. Trots besparingstider ville vi satsa på kärnverksamheten vård, skola och omsorg!

Hallstahammar behöver förändring! Nu är det dags! Glöm inte att rösta den 19 sept!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...