torsdag 9 september 2010

Sociala medias betydelse i valet

Sociala medias betydelse eller inte i valet debatteras till och från både från mig här på bloggen och av andra i olika media.

Oavsett vad man tror eller tycker kan jag bara konstatera att de traditionella medierna läser och tar del av de olika sociala medier som finns och att det har betydelse - tex i veckans debatt vi hade i radio om politiken i Hallstahammar.

Flera gånger under debatten återkom debattledaren till vad någon av oss skrivit i tex våra bloggar. Det är ju kul att vi är några som bloggar nu också även om inte alla uppdaterar lika ofta. Catarina Pettersson tex fick sitt inlägg om rödluvan och vargen citerat - det första inlägget på ett par månader från hennes sida. Vet inte om jag själv skulle göra just den jämförelsen men att det är skillnad mellan Alliansens politik och S/V styret i Hallstahammar det kan jag skriva under på.

Här kommer några konkreta exempel:
  • Alliansen förordar fler alternativ inom barnomsorgen - S/V lägger 10miljoner på att bygga nya förskolelokaler - samtidigt har vi snart 10 000 kvm tomyta i kommunal ägo i kommunen.
  • Alliansen LOVar valfrihet i hemtjänsten - S/V lovar ingenting
  • Alliansen vill ha en stabil ekonomi (+10Mkr i budgetresultat 2011) - S/V har spenderbyxorna på (+4,9Mkr)
  • Alliansen vill öppna upp den kommunala verksamheten, införa allmänpolitisk debatt, ha en aktiv dialog såväl analogt som digitalt med kommunens innevånare - S/V är nöjda med att låta allmänheten rösta vart fjärde år och få ställa frågor i fullmäktige någon gång om året. Frågor som de bara själva får besvara
  • Alliansen ser kunskapen/betygen i skolan som en av valets viktigaste frågor och vill följa upp mer, införa en läsa skriva räkna garanti och följa upp mobbning och skolk - S/V pratar väldigt lite om skolan över huvud taget. Visst vill man ha högre kunskapsresultat men hur vet inte jag i alla fall.
  • Alliansen vill se över tekniska nämndens verksamhet och göra det till en beställarnämnd - S/V köper nya traktorer för 1Mkr, traktorer som sedan enligt en revisionsrapport inte används i tillräcklig utsträckning.
  • Alliansen vill att Hallstahem ska vara med och bidra ekonomiskt till kommunen - S/V är inte beredda att ställa samma krav men har nu av förändrad lagstiftning blivit tvungna.
Jaha, det var några konkreta punkter på vart vi skiljer oss åt i den kommunala politiken. Små skillnader? Nej, där håller jag med Catarina Pettersson skillnaderna är stora och just det hoppas jag att väljarna ska se.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...