lördag 11 september 2010

S och V säger upp elevassistenter!

I dagens VLT får Vänsterpartisten Annnika Elofsson försvara uppsägningen av 10 elevassistenter inom förskolan och skolan i Hallstahammar! Äntligen får även allmänheten veta vad som är på gång! Nedskärningen ska enligt S och V ge 3Mkr/år.

Med Alliansen hade inte lika många elevassistenter sagts upp!
För det första har vi konsekvent förordat återhållsamhet i högkonjunktur vilket skulle ha inneburit mindre neddragning i långkonjunktur.
För det andra förordade vi 1Mkr mer till barn och bildningsnämndens verksamhet när väl besparingen var ett faktum. Den miljonen skulle vi ha använt bla till mindre neddragningar av antalet elevvårdsassistenter. Visst hade vi varit tvungna att säga upp några - det ska jag inte sticka under stol med. Men inte alls lika många som nu S och V drivit igenom.

Idag kom en arg man fram till mig på torget och undrade om vi var med på neddragningen. Då hade jag inte alla detaljer färska i huvudet men det har jag nu. Alliansen hade inte sagt upp lika många assistenter! Vi förordade 1Mkr extra till barn och bildningsnämnden!

Nu får S och V stå för sina handlingar! Från Alliansens sida prioriterar vi kärnverksamheterna - vård, skola och omsorg! Om 8 dagar är det val! Alliansen vill förändra - vad vill du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...