fredag 1 februari 2013

Strömsholms barn även de förlorare i (S)kolförslag

Lokalutredningen innebär inte bara förändringar kring skolan i Hallstahammar. Även Strömsholm kommer att påverkas och som Strömsholmsbo och skolpolitiker kan jag ju inte annat än förfasas över Socialdemokraterna(S) förslag. Förslaget från S är nämligen att göra en F-3 skola i Strömsholm. Det är dessutom en av de få saker de är eniga om med Vänsterpartiet. Som annars säger sig inte vilja "sitta i (s)amma båt i den här frågan".

Jag befarar att en F-3 skola i Strömsholm skulle utarma såväl skolan som orten. Se på vad som just nu händer i Wirsbo. Föräldrar tar sina barn från skolan, väljer andra alternativ och man flyttar från orten. Jag vill INTE se samma utveckling i Strömsholm! Redan idag väljer många i Strömsholm andra alternativ. Det är helt ekej och det ska man få göra men man ska välja det själv. Inte tvingas till det. Att arbeta på en F-3 skola som lärare tror jag heller inte är lika attraktivt och jag ser helt enkelt S förslag som ett steg på vägen mot att lägga ner skolan helt.

Jag vill att vi ska ha en så bra skola i Hallstahammar som möjjligt. Har vi det väljer färre andra alternativ därför att man är nöjd med det man har. Är man nöjd bor man kvar i kommunen och man pratar väl om orten till sina bekanta som kanske också blir intresserade, börjar leta hus och flyttar hit. Det blir en positiv spiral och Hallstahammar växer. Just det har vi sett skett i Strömsholm. Flera barnfamiljer vittnar om att det är just skolan och förskolan på orten som gjort att man flyttat dit. Vi ser också att fler barn från Horn, Rytterne och Västerås väljer att gå i Strömsholms skola vilket är fantastiskt bra och roligt.

(S)kolförslaget hotar att vända denna positiva spiral neråt och jag är starkt kritisk!

Istället för att utarma Strömsholm ska vi satsa. Jag vill se en F-6 skola med egen matsal och hög kvalité på undervisningen. Jag är dessutom övertygad om att det är bra för Hallstahammar som helhet!

2 kommentarer:

  1. Själva ordet kvalite tycker jag är besvärligt eftersom det kan ha olika innehåll för dig eller mig. Ordet har alltså en osäker betydelse.

    SvaraRadera
  2. Det är sant! Jag är för en skola med fokus på kunskap. Hög kvalité för ig handlar mycket om trivsel, behöriga lärare och hög måluppfyllelse.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...