onsdag 27 februari 2013

Ryggsäckar - en ryggsäck för verksamheten!

I höstas drev Vänsterpartiet i Hallstahammar med stöd av  Socialdemokraterna  igenom att alla 6 åringar som börjar förskoleklass i skulle få en pedagogisk ryggsäck finansierad av kommunen. Nu hotar ryggsäckarna bli en ryggsäck även för verksamheten.

Ryggsäckarna finanseras nämligen med pengar från förskoleklassens budget vilket gör att mindre pengar blir kvar för lärare och tex inköp av material.

I en prioritering mellan personal och ryggsäckar vill jag vara tydlig! Folkpartiet satsar hellre på personal. Jag tror också att för många barn (och föräldrar eller mor- farföräldrar) är köpet av sin första egna skolväska otroligt viktigt och en stor händelse i livet. Man vill ha sin egen, välja färg och form också för den delen, man vill vara unik.

Givetvis är det så att alla föräldrar kanske inte alla har råd att köpa den där ryggsäcken men då kan kommunen lösa det på andra sätt. Barnfattigdom är en viktig fråga men ryggsäckar till alla är inte rätt väg att gå för att bekämpa den.Vi reserverade oss i frågan men S och V drev igenom den. Nu ser vi konsekvenserna. 

2 kommentarer:

  1. Om någon familj inte har möjlighet att köpa sitt barn en ryggsäck till första skolstarten så finns det alltid pengar att söka från fonder tex majblommekommiten på vår ort. Majblomman sälj just av barn för att hjälpa andra barn.

    SvaraRadera
  2. Ett bra tips! Tack!
    Barnfattigdom är en viktig fråga men det här (ryggsäckar till alla) är fel väg att gå för att bekämpa den.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...