måndag 7 juni 2010

Budgetförhandlingarna startar, tomtpriser intressant

Idag är det kommunstyrelsemöte och med det går startskottet för 2011 års budgetförhandlingar. Det ska bli spännande att idag presentera Alliansens budgetramar och till kommunfullmäktige hela alternativet på budget. Vi jobbar stenhårt med att få alla dokument i ordning, ett otroligt kul men också ganska svårt arbete.

I övrigt är det idag många punkter på dagordningen. Flera kommer säkerligen att behandlas i klump då de rör uttalanden till skolverket om gymnasieetableringar i Västerås.

En fråga som ska bli väldigt intressant är prissättningen på tomter i Strömsholm. Kommer kommunen att fortsätta subventionera tomtpriset eller ska man nu gå över till modellen kostnadstäckning för alla utgifter?

Tidigare har en tomt i kommunen kostat ca 150tkr i Hallstahammar, senaste beslutet vi fattade om pris på tomter låg på ca 280tkr och förslaget till dagens sammanträde är 396tkr. En viss prisskillnad och det ska bli intressant att se vilken väg vi väljer inför framtiden. Hittills verkar ju låga tomtpriser kombinerat med "Bo hos oss" kampanjer ha lockat hit innevånare.

2009 slutade i ett plus och idag har vi ca 15 145 personer som kan beteckna sig som Hallstahammarsbor. Jag hoppas givetvis att vi ska bli ännu fler och med tanke på utbyggnaden i Erikslundsområdet känns det som om inflyttningspotentialen ökar framöver. Det blir en intressant eftermiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...