onsdag 9 maj 2012

Fler reformer i skolan

Idag har Jan Björklund mfl presenterat ett reformpaket mot segregation i skolan
Att motverka segregationen i skolan är en av våra viktigaste utmaningar framöver - "Klassresan börjar i klassrummet" som Jan brukar säga. Nu kommer en rad förslag på hur vi kan minska segregationen i skolan och det är jättebra tycker jag. 

Bakgrunden för reformen är att för få elever som är födda utomlands når gymnasiebehörighet. Vi måste ge alla elever en bra start i livet - skolan och tillräckliga kunskaper för framtiden. Fler elever med gymnasiebehörighet är starten på det och jag är övertygad om att förslagen med tydlig kartläggning av nyanländas kunskaper för att tidigt kunna sätta in rätt stöd är bra. Jag vet att tex Nibbleskolan i Hallstahammar är duktiga på det och det känns bra att vi är i framkant på det området. 
Du har väl inte missat att Nibbleskolan är med en av Skolverkets brochyer om integrationsarbete i skolan. Lovar att lägga ut länken så snart jag hittat den =)

2 kommentarer:

 1. Ja... Förslag i all ära... Dom har väl inte så mycket att välja på.

  Är det inte bara ett annat sätt att säga att "Sverige har en rätt dålig skola som producerar för mycket skräp"?. Det är lite samma sak som att i näringslivet prata om ett företag "med goda utvecklingsmöjligheter" när det i verkligheten är en sunkig verksamhet på dekis.

  Jag är inte så imponerad av detta förslaget. Men visst, det är bra att politikerna tar sig ann den sunkiga skolan och ser till att producera högre klass på avgångseleverna.

  Denna invandrargruppen är ju givetvis jätteviktig och det är jättebra att politikerna nu hittar på nåt... För dom har väl tröttnat nu efter 20 år av lågproducerande avgångsklasser!

  It's about time!! :-)

  Nej, handlingskraften hos svenska politiker ska absolut inte överskattas och det finns ALLTID en dold agenda.

  Jag tror på dig, Anna!!

  SvaraRadera
 2. Undrar just om sossarna hos oss har en dold agenda...
  Tycker dock att förslaget är ett steg i rätt riktning men visst kan det bli ännu konkretare. Skolan i Hallstahammar lämnar mkt att önska. Vi har dock en skola som är duktiga på integration av nyanlända.
  Trevlig kväll Jakob!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...