torsdag 11 april 2013

Intressanta diskussioner om lärarlöner

Idag har jag och Barn och utbildningsnämndens arbetsutskott träffat Lärarförbundet i Hallstahammar och diskuterat lärarlöner inför 2014.
Vi håller just nu på att jobba med budgeten så frågan är minst sagt högaktuell. Som DN skrev häromdagen är lärarlönerna lägre i S-styrda kommuner. Hallstahammar är inte sämst i klassen men vi skulle kunna bli mycket bättre. Västerås satsar just nu stort på ökade lärarlöner men i Hallstahammar håller vi oss till avtalet och inget därutöver (hittills).

Folkpartiet är tydliga! Vi vill ha högre lärarlöner i Hallstahammar och vi vill också att bra lärare ska ha lite mer i plånboken. Idag är skolan styrd av kommunerna och för att citera Jan Björklund " Kommunerna måste dra upp lärarnas löner". Det är vårt ansvar som kommunpolitiker att satsa på lärarlönerna om vi menar allvar med att läraryrkets status ska öka. Om man är beredd att göra det från den röda majoritetens sida återstår att se.

Staten drar sitt strå till stacken genom lektorstjänster och förstelärare . Om vi får några i Hallstahammar återstår att se. Jag har skrivit en fråga om det till nämndens ordförande och hoppas på svar inom kort. Ansökan går dock ut den 26 april så det är lite kort om tid....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...