tisdag 1 november 2011

Vänsterpartiet är ute och cyklar

Vänsterpartiet i Hallstahammar vill att kommunen satsar på cykeluthyrning i kommunal regi! Det anser vi från Folkpartiet är en grov felprioritering av de kommunala resurserna. En kommun ska i första hand syssla med kärnverksamhet som vård, skola och omsorg. Inte satsa kommunala skattemedel på näringsverksamhet som lika gärna kan drivas av lokala näringsidkare. Vad kommer härnäst? Bilverkstad, Frisör, båtuthyrning eller varför inte en kommunalt driven restaurang?

Kommuner ska driva kärnverksamhet till skattebetalarnas fromma. I många kommuner är det resonemanget helt logiskt. I Hallstahammar driver dock kommunen en camping, med kommunala bidrag och ger bidrag på 1,3 Mkr/år till en cateringverksamhet på Folkets Hus som med stödet konkurrerar med andra näringsidkare på orten och nu vill vänsterpartiet att Hallstahammars kommun ska börja med cykeluthyrning.

Västerpartiet i Hallstahammar är inte bara ute och cyklar, de borde ta sig en ordentlig funderare på sitt uppdrag som politiskt parti och istället ta sitt ansvar som majoritetsföreträdare och koncentrera sina krafter på det som är kommunens egentliga uppdrag – kärnverksamheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...