måndag 20 december 2010

Satsa på framtiden!


Idag har VLT publicerat min insändare om "En till En" dvs datorer i skolan (en elev en dator). Frågan om fortsatt datasatsning i skolan var uppe i budgetdebatten i november.

Vi ville från Alliansens sida satsa på kärnverksamheten och en fortsatt utbyggnad av "En till En" men majoriteten valde bort våra förslag. Idag finns "En till En" på Tunboskolan och inom kort kommer en första utvärdering av det arbetet. Några pengar till en fortsatt utbyggnad finns dock inte budgeterat så frågan är hur det går med satsningen framöver. Det känns inte som någon långsidig satsning från majoritetens sida direkt.

"En till En" startade i Sverige i Falkenberg. Där har forskare följt projektets utveckling och konstaterat många positiva effekter av satsningen. Givetvis finns det baksidor också man jag tror ändå på en satsning på "En till En" i skolan - även i Hallstahammar.


2 kommentarer:

  1. Datorer är en stor hjälp för många barn. Tänk bara att sitta och skriva för hand och behöva göra ändringar och rättningar, hur kul är det när barnet kanske har dålig motorik, dåligt med koncentration och ork eller urusel handstil? Jag tycker att det är diskriminering av barn med dolda handikapp att inte tillhandahålla datorer i skolan!

    SvaraRadera
  2. Helt klart måste vi satsa mer på datorer i skolan. Räkna med att jag kommer att bevaka frågan i barn och utbildningsnämnden - som den heter från årsskiftet.

    Fick förtroendet att ingå i AU kommande mandatperioden och det ska bli spännande att ta del av lite mer bakgrundsfakta kring olika beslut.

    Finansieringen kring fortsatt utveckling kring "en till en" är en av dessa frågor.

    Det är givetvis bra om fler gör sin röst hörd i frågan. Lyft den gärna där du har möjlighet också! Ju fler som trycker på från olika håll desto bättre.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...