torsdag 6 mars 2014

Alliansen kräver åtgärder för Tunboskolans försämrade resultat!

Färre än hälften (42 %) klarar målen i alla ämnen . Det innebär i praktiken att 58% eller närmare bestämt 21 elever inte har godkända betyg i ett eller flera ämnen! Det är en katastrof och ett svek mot våra elever.

Jag kan ärligt säga att jag igår fick en chock när resultaten för åk 9 ht 2013 presenterades på barn och utbildningsnämnden. På förmötet hade jag och mina kollegor avfärdat den absurda siffran som en felskrivning men det visade sig istället vara den bittra sanningen.

Det tog mig flera timmar att smälta dessa fakta och efter att ha samtalat med flera Allianskollegor enades vi om att agera och skriva en debattinsändare där vi kräver rejäla åtgärder för att komma tillrätta med kunskapsresultaten.

I det akuta läge eleverna i åk 9 just nu befinner sig behövs extra resurser.  De här 21 eleverna borde få allt stöd som är möjligt för att klara kunskapsmålen. Kosta vad det kosta vill - det kommer ändå löna sig i längden.

I det längre perspektivet behövs långt mer än så.

Från Alliansens sida vill höja lärarlönerna, öka antalet behöriga lärare, fortbilda utefter aktuell forskning och utveckla Tunboskolan till en 4-9 skola - gärna med egen profil. Vi är också övertygade om att lärarna behöver mer tid att vara just lärare och att få mer tid med eleverna.

Den socialdemokratiskt styrda majoriteten avfärdar i en artikel i VLT vår kritik som larvig. Jag lovar att det här är allt annat än larvigt!

Det är en katastrof och ett svek mot våra elever. De förtjänar bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...