måndag 10 mars 2014

5 barn är fler än 4 platser. Bygg ut förskolan i Hallstahammar nu!

Förskolan i Hallstahammar har varit på tapeten de senaste veckorna. Personal sa upp sig i protest över stora barngrupper och svårigheter att få tag i vikarier. Nu kommer glädjande besked från Maria Arnholm, minister med ansvar för förskolefrågor. Regeringen satsar 650 miljoner kronor på ett förskolepaket i vårbudgeten. Paketet innehåller bla:
  • Fler utbildningsplatser för förskolelärare
  • Ökade statsbidrag för mer personal och mindre barngrupper
  •  Lyft för förskolechefer och personal i förskolan

Jag tror att detta är helt rätt! Förskolan i Hallstahammar behöver iaf en rejäl satsning vilket vi från Alliansen i Hallstahammar också yrkade på i barn och utbildningsnämnden häromveckan. Behöver jag påpeka att yrkandet röstades ner?!


"Yrkande BUN 4 mars
Alliansens företrädare yrkar på ett extra anslag på 5 Mkr till förskolan och att dessa går till Trollbacken fas 2, mindre barngrupper/ökad personaltäthet och unga som får jobb och utbildning inom barnomsorgen.

Skriftlig reservation
Framförhållningen är ännu en gång dålig från den röda majoriteten. I slutet av 2013 la vi en budget för förskolan där vi tydligt framförde att förskolan behövde extra pengar vilket man då sa nej till. Alliansen yrkade på ett tillskott på 8Mkr medans den röda majoriteten la 6Mkr.

Idag kan vi läsa om kaos med vikarier och den nya förskolechefen har ännu inte börjat. Det gör att Alliansen nu yrkar på en förskolesatsning och ger ett extra tillskott till förskolan.

Alliansen ifrågasätter framförhållningen i planeringen inom förskolan och ser kaoset under februari som ett resultat av detta.

Vi tycker det är av stor vikt att vi satsar rejält på förskolan och ville därför lägga 1Mkr till extra tillskott utöver utbyggnaden av Trollbacken fas 2."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...