måndag 18 november 2013

Vi vill mer!

Det var rubriken på årets Landsmöte och vilken helg! Från i onsdags har det varit full rulle på Aros Congresscenter i Västerås. Mängder av motioner har behandlats, diskuterats och stötts och blötts under helgen. Alliansens partiledare var på plats och Marit ställer upp till omval i Europaparlamentet - rätt tant för det jobbet, helt klart!

Från Hallstahammar var vi många på plats både som ombud, åhörare och för att hjälpa till med arrangemanget. Ombuden var med och utformade Folkpartiets nya partiprogram - snacka om att få påverka i praktiken. Själv jobbade jag för fullt hela helgen och är nu full av inspiration och motivation att skapa ett Hallstahammar med mer liberala inslag.

Inge Svensson fick tom hälsa vår partiledare välkommen till Västmanland.

Under helgen har många beslut fattats. Skolan, jobben och jämställdheten var i fokus och där har Folkpartiet många vassa förslag som vi nu ska konkretisera ner till politiska frågor att driva i Hallstahammar.
Folkpartiet tog också ett viktigt beslut i regeringsfrågan - med total enighet. Folkpartiet går till val för att alliansregeringen ska bli återvald. Folkpartiet kommer inte ingå i en rödgrön regering. Kan skvallra om att jag kan lämna samma besked om lokalpolitiken i Hallstahammar. Folkpartiet går i Hallstahammar till val på att tillsammans med Allianspartierna i Hallstahammar ta över majoriteten =) Vi är redo!

Här kan du se klipp från Landsmötets höjdpunkter

Några av Landsmötets beslut:
  • Starkt mandat angående en arbetsmarknadspolitik med förändrat LAS och lägre löner för de yngsta. I Hallstahammar har vi drivit frågan om ungdomsavtal och kommer fortsätta med det även i framtiden. Vi har en hög ungdomsarbetslöshet i kommunen och unga behöver hjälp att få in en fot på arbetsmarknaden. 
  • Statlig skola och betyg från fjärde klass. Det är ingen hemlighet att skolan i Hallstahammar behöver bli bättre rent kunskapsmässigt. Var fjärde elev lämnar skolan utan godkända betyg. Jag är övertygad om att en statlig skola är bra för likvärdigheten i skolan. Kommunalt självstyre må vara bra men ibland finns det frågor som kräver ett statligt ansvar. För mig är skolan en av dem. Betyg från åk 4 ger fokus på kunskap och ettt tydligt besked till barn och föräldrar om hur det går i skolan. Jag är övertygad om att betyg från åk 4 vore bra i Hallstahammar. Jag tror att det än mer kan sätta fokus på kunskap i skolan. 
  • Landsmötet gav också ett starkt mandat för en tredje öronmärkt föräldramånad av många kallad “pappamånad”. En del är kritiska till öronmärkningen och menar att det bara är till för de rika men jag är övertygad om att öronmärkningen kan driva på jämställdhetsutvecklingen. 
Fler beslut 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...