torsdag 31 januari 2013

Mer matte i skolan!

Häromdagen beslutade regeringen om mer matteundervisning i skolan. Förslaget innebär utökad matematikundervisning i grundskolan med 120 timmar från och med höstterminen 2013, dvs en extra timme per vecka i tre årskurser. Jag tror att det behövs såväl mer matteundervisning som mer stöd för elever som inte klarar målen i matte.

Jag har många som berättat för mig om sina erfarenheter i skolan. Många som haft svårt  med just matten har många gånger blivit hjälpta av en lärare. Läraren är viktig resurs för att våra elever ska lyckas i skolan. En lärare kan vara skillnaden mellan succé och misslyckande. Därför behöver vi också kombinera mer matte med att satsa på lärarna. Kompetensutveckling, högre lön och att läraren faktiskt får vara lärare är några viktiga insatser på den vägen.

I Hallstahammar söker vi just nu projektpengar för att satsa på kompetensutveckling av våra mattelärare. Jag håller tummen för att vi lyckas och våra matteutvecklare får arbeta mer med att inspirera kring matteundervisning i våra skolor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...