måndag 28 januari 2013

Återträff om lokaler ikväll

Ikväll och imorgon är det återträff och rapportering av lokalutredningen. Tanken är att alla politiska partier ska redovisa vad man tagit till sig av alla möten kring lokaler som genomförts under hösten. Jag ska representera Folkpartiet och berätta vad vi tycker.

Generellt så kan man säga att Folkpartiet säger "Satsa på skolan!" Det är också viktigt att vi kommer till skott inom kort och fattar beslut i lokalfrågan. Som det är nu är det massa frågor vi inte kan fatta beslut om för att lokalutredningen inte är klar. Det är inte bra och det gör inte att skolan i Hallstahammar blir bättre. Vi har många utmaningar framför oss och vi får inte tappa fart men det gör vi nu! Det är inte bra och jag är rädd att frågan drar ut ännu mer på tiden och blir som en tung, våt filt över verksamheten.

Det ska bli spännande att lyssna på vad S och V säger ikväll. De har förutom beskedet att de vill behålla Tunboskolan varit väldigt tysta hittills.

Hoppas vi ses i Hallstahammar ikväll (och Kolbäck imorgon)!

Våra synpunkter har jag ju redan tidigare skrivit om men här kommer en kort sammanfattning:

  • Högstadiet på Tunboskolan blir kvar och skolan görs om till en åk 4-9 skola. 
  • Vallbyskolan blir med andra ord en förskoleklass till åk 3 skola 
  • Strömsholm ska vara förskoleklass till åk 6. 
  • Skolorna i Hallstahammar blir Förskoleklass till åk 6 på Nibble-, Näs- och Fredhemsskolan. Lindboskolan fortsätter att vara ett högstadium med åk 7-9.
  • Parkskolan blir kommunhus och större delen av verksamheten i Eldsbodahuset flyttas också dit. 
  • Kommunhuset kan bli ett fantastiskt boende för äldre och Eldsbodahuset med tomt liksaså.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...