tisdag 24 januari 2012

Sovstad eller ny industri?

På nyhetsplats i slutet av förra veckan gick att läsa att Sandvik i Hallstahammar varslar 100 personer. Det är ett nytt bakslag för kommunen och väldigt tråkigt.  Jag, precis som kommunalrådet hoppas givetvis att det löser sig för alla de som berörs av varslet. Sandvik är optimistiska att man ska hitta lösningar för alla individer men det är klart att det här kommer att påverka vår kommun negativt. Det positiva är att Sandvik även satsar i Hhr och det på en del som anses vara framtiden. Det bådar gott.

Frågan är dock hur framtiden för Hallstahammar kommer att se ut. Kommer Hallstahammar att bli en sovstad och sk pendlarkommun eller kommer ny industri och företag att etablera sig på orten i framtiden?
Ledaren i förra veckans VLT (tyvärr inte på nätet) kommenterar det med att "För Hallstahammar gäller det att söka nya arbeten och bli mer av en pendlarkommun" och det är helt sant tror jag. Ibland när benämningen pendlarkommun diskuteras är det i väldigt negativa tongångar. Vad är negativt med att vara en pendlarkommun?

För att bli en bra pendlarkommun bör vi satsa på förskolan, grundskolan, bra boende, snabba bredband och kollektivtrafik. Då kan vi locka pendlare att bosätta sig i vår kommun. Är det där vi ska satsa våra resuurser i första hand? Vad tror du om framtiden i Hallstahammar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...