söndag 11 november 2012

Varför inte bara samarbeta?

Igår publicerades Alliansens debattinsändare om lärarlönerna i Hallstahammar i VLT. Vi är fortsatt kritiska till majoritetens prioriteringar. Några kanske tycker att "varför bråka" - "varför inte komma överrens mellan partierna och göra det bästa för skolan". Och det kan man givetvis tycka.

Men nu fungerar det inte så i Hallstahammar. Den röda majoriteten är inte intresserad av att samverka med oppositionen utan klubbar oavbrutet igenom sina egna förslag och tar ingen som helst hänsyn till våra förslag även om dessa kan vara bättre för ex skolan. När man gör på det sättet - då får man också stå sitt kast och stå till svars för sina beslut. Man får också vara beredd på att bli kritiserad offentligt för att någon annan tycker beslutet är fel.

Jag kommer att fortsätta kritisera majoriteten när jag tycker de fattar felaktiga beslut. Det är mitt sätt att driva politik, vara tydlig och det är mitt sätt att försöka förändra i en riktning jag tycker är bättre. Det är också mitt jobb att komma med egna bättre förslag och det gör jag också - hela tiden jag lovar! Som oppositionspolitiker han man väldigt lite makt över beslut som fattas eftersom man sitter just i opposition men man har fortfarande makt att på olika sätt göra sin röst hörd och det gör jag.

För alla er som tycker att politiker bara är osams kan jag berätta att så är det faktiskt inte. Vi är i Hallstahammar överrens om minst 95% av alla frågor som avhandlas under ett år. Det är de 5% vi är oense om som ni hör talas om och det är också just de frågorna som visar på skillnaden mellan olika partier och personer. När vi kan vara tydliga med de skillnaderna blir det tydligare för er som väljare.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...