söndag 12 juni 2011

Läsplattor till...SURA

Nu hänger Surahammar på trenden och skaffar läsplattor till sina politiker. Jag undrar just när majoriteten i Hallstahammar ska hänga på....
Från Alliansens sida har vi väntat in dem länge nog. Efter VLT´s artikel fick vi nog av väntan och skickade helt enkelt in en motion på att även Hallstahammar ska hänga med i utvecklingen.
Dagens samhälle skrev häromveckan om Ipads i politiken. Då handlade det om Ystad som var påväg att skaffa "paddor" till politikerna. Där har man räknat på att det kostar 230 tkr att skicka ut handlingar varje år. Jag vet inte vad det kostar i Hallstahammar men om man räknar vad det kostar att skicka handlingar på 2,6kg (inte alla möten men flera i år) , installera faxar och bekosta abbonemang för dessa så måste det löna sig både ekonomiskt, arbetsmässigt och inte minst miljömöässigt.
Det finns en speciell app utformad för att fungera för kommunala handlingar. Appen gör det möjligt att både läsa, anteckna och skicka anteckningarna vidare till andra ledamöter.
Fler kommuner satsar på Ipads. Först ut var Bengtsfors kommun, Arboga har det liksom Öckerö, Göteborg och Järfälla och snart alltså även Surahammar. Kom igen nu Hallstahammar! När är det vår tur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...