måndag 20 juni 2011

Installera Hallstahammar 2.12

Dagens inlägg i budgetdebatten:
Jag tycker att Hallstahammar är fantastisk och är övertygad om att fler skulle vilja bo och leva i vår kommun. För att locka fler måste vi dock uppgradera oss för att möta framtidens drömmar och behov – det är helt enkelt dags att leta reda på den sista pusselbiten och installera Hallstahammar 2.12. Att installera en ny version av Hallstahammar innebär att vi utgår från det som finns, bygger vidare på det som är bra, men utvecklar det och lägger till en del nya, smarta och farmför allt  användarvänliga funktioner.
I Hallstahammar 2.12 utvecklar vi kärnverksamhet till toppklass
-          en förskola med olika profiler och utförare
-          en grundskola som anammat modern pedagogik, aktivt utvärderar och utvecklar verksamheten, har höga studieresultat - som stöttar elever i behov av stöd och utmanar de som är redo att ta ett steg längre,
-          Dessutom fräschar vi upp vår kommun såväl in som utvändigt och storsatsar på yttre underhåll och inre utveckling – 11M resp 6,4Mkr.
Vi satsar också en hel del på att ha koll på läget! Vi vill nämligen veta mer om hur våra kommunala skattemedel används effektivt och vi utvärderar därför aktivt såväl inköp samt beslutade satsningar. Vi lovar inte att ösa ut nya skattemedel utan prioriterar våra satsningar där vi bäst tycker det behövs och vi fokuserar på kärnverksamheten (vård, skola och omsorg).
Användarvänliga funktioner vi lägger till i Hallstahammar 2.12 är
-          e-tjänster och tjänstegaranti som ger service till våra innevånare
-          energieffektivt boende med det mesta runt hörnet
-          LOV som ger ett skutt framåt för valfriheten i Hallstahammar
-          Hallstahammar - en hästkommun
-          Ett nytt kommunhus
-          Och vi investerar i moderna arbetsredskap som hör till vid en uppgradering - Ipads
-          Och i stället för tomma lokaler och mera lån avyttrar vi för att bygga nytt
I Hallstahammar 2.12 frodas företagen och medborgaren har möjlighet att aktivt välja mellan en flora av utförare och alternativ. Jag tror på Hallstahammar 2.12 och utmanar härmed dagens majoritet i framtidens uppgradering av vår kommun. Frågan är vilken version av Hallstahammar våra innevånare väljer 2014. Och frågan är om vi behöver avinstallera  tidigare tillval och uppgradera operativsystemet med modulen Alliansen Hallstahammar innan vi kan få Hallstahammar 2.12 att fungera. Vad vet jag – det är upp till väljarna att fundera på fram till 2014.
Jag yrkar hur som helst på att Alliansens mål och budgetförslag som helhet tillstyrks.
Låt oss installera Hallstahammar 2.12.
Filer med budget och annat kommer inom kort!

2 kommentarer:

  1. Hur kommer det sig att just ipads är det självklara valet och inte vilken surfplatta som helst? Det finns både bättre och billigare på marknaden

    SvaraRadera
  2. Vilken modell det blir spelar mindre roll. Huvudsaken är att vi moderniserar och effektiviserar. I vår motion står det Ipad/Läsplatta. Tror dock det är Ipads som har en fungerande kommunapp och som vi fått ett arbjudande om att hänga med på en fördelaktig upphandling kring (av VKL eller om det var SKL).

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...